Du kan spare tusenvis- men skynd deg!

Har du ikke søkt om lav og fast rente på studielånet bør du gjøre det før lørdag. 136 000 kunder i Lånekassen kan somle bort tilbudet om å spare tusenvis av kroner. - Bind renta nå, før det er for sent, sier rådgiver Günter Bache i Dine Pengers rådgivingstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gå på Posten i dag. Søknaden må være hos Lånekassen innen lørdag. 440 000 kunder i Lånekassen har fått tilbud om fast rente på studielånet på 5,6 prosent i tre år fremover. I dag er den flytende renta 7,8 prosent. Neste mulighet til å binde renta på studielånet er i oktober, men innen da er fastrenta trolig økt med ett prosentpoeng.

- Slik det ser ut nå vil Lånekassens fastrente bli 6,6 prosent fra høsten av, sier Bache.

- Ikke for sent

- Folk som har mistet søknadsblanketten, kan sende et brev til Lånekassen. Disse må huske å skrive helt tydelig i brevet at de aksepterer vilkårene for å binde renta, sier Wenche Merli, informasjonssjef i Lånekassen.

Godt tilbud

- Vi anbefaler veldig sjelden at folk skal binde renta, men dette er et veldig godt tilbud. Særlig fordi vi venter at fastrenta fra Lånekassen vil gå opp i høst, sier Bache.

Frihet

Alle som bestemmer seg for å binde renta kan fortsatt bruke Lånekassens ordninger for betalingslettelser om de blir syke, arbeidsledige eller er hjemme med barn. For dem som virkelig sliter med å betale lånet er ikke nødvendigvis a binde renta det beste, mener Bache. Det kan være bedre å bruke Lånekassens INTB-ordning (Inntektsavhengig nedsettelse av terminbeløpet). Da slipper man unna med å betale maksimum seks prosent av brutto lønn.

Selv om renta på studielånet er bundet for tre år fremover kan lånet betales ned hurtigere enn planlagt hvis du har råd til det.