«Du kan ta en Mel Gibson-film og gange den med ti»

Trond Willy Wilhelmsen kommenterer trusselsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang på tre uker føler jeg meg rolig, sier Trond Willy Wilhelmsen etter at Atle Hamre i dag ble varetektsfengslet i Kristiansand tingrett.

Offeret for de utpresningsforsøkene Hamre er siktet for sier at han har levd i et helvete siden 14. mars. Da startet en virksomhet han ikke vil unne sin verste fiende, sier han til NTB.

På direkte spørsmål om truslene gikk på legemsbeskadigelse sier Wilhelmsen at «du kan ta en Mel Gibson-film og gange den med ti». Da får du et bilde av hva som ventet meg.

Han bekrefter at han først betalte en halv million kroner. Da beløpet i neste omgang økte til 2,5 millioner forsto Wilhelmsen at dette ikke kunne fortsette. Han oppsøkte politiet og varslet om hva han ble utsatt for.

- Politiet trodde meg fra første øyeblikk og uten støtte fra familien og etterforskerne hadde jeg ikke kommet gjennom de siste 14 dagene, sier han til NTB.

- Jeg finner ikke ord for den situasjonen jeg har vært i. Frykten gjør at du ikke blir deg sjøl, men nå sitter jeg en fredag ettermiddag på kontoret og ser utover et Kristiansand i solnedgang. Det føles som en stor lettelse, sier Wilhelmsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer