Du kan være Lotto-millionær

Lotto- og andre tippegevinster for millioner av kroner ligger og venter på eierne sine. Kanskje det er du som sitter på en av kupongene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Hvert år er det ifølge Norsk Tipping ca. 20 millioner kroner i tippepremier som ikke blir tatt ut på grunn av uregistrert spilling. Tre av premiene som ikke er tatt ut de siste tre åra er gigantiske og kan fortsatt heves.

Dagbladet bringer i dag lista over de 50 største tippepremiene over hele landet som fortsatt ikke er hevet. Alle, med unntak av de to største, der det må søkes til Lotteritilsynet om utbetaling, kan uten videre heves mot spillekvitteringen.

Fem millioner på Oppdal

Den gjeveste av de 50, en Lotto-premie på nesten fem millioner kroner, har utgangspunkt i en rekke kjøpt på en Rimi-butikk på Oppdal 10. april 2002. Før premien formelt ble tilbakeført Norsk Tippings premiefond, herjet det telefonstorm i Sør-Trøndelag.

-  En ringte og sa at kvitteringen var blitt brent ved et uhell, sier butikkmedarbeider Elin Nyseter til Dagbladet.

De verdifulle tallene er 4 - 7 - 8 - 11 - 12 - 19 - 21.

3,3 millioner i Våler

28. august 2001 ble den verdifulle Lotto-rekka 1 - 2 - 12 - 13 - 24 - 26 - 30 kjøpt på Våler Kiosk i Østfold. Den har en verdi på 3,3 millioner kroner. Kommisjonæren fikk besøk av Lotto-turister da historien ble kjent. Fortsatt har ingen dokumentert rettigheten til gevinsten.

Du kan være Lotto-millionær

-  Vi har ingen anelse, sier kioskmedarbeider Vinh Martin Nguyen.

-  Har gjort det vi kan

Norsk Tippings Remo Martinsen på Hamar fortviler på vegne av de uvitende millionærene:

-  Vi har gjort det vi kan for å spore dem opp, uten å lykkes.

Selv om gigantpremiene formelt er tilbakeført premiefondet, er det fortsatt håp om å få de utbetalt hvis du finner vinnerkvitteringen.

-  Kommer vinneren med kvitteringen i dag, er det ikke nødvendigvis for seint. Vi vil ha fornøyde kunder, og vil gjøre så godt vi kan for å hjelpe vedkommende til å søke Lotteritilsynet om å få ut pengene. Til sjuende og sist er det opp til dem, forteller Remo Martinsen.

Muligheten bekrefter direktør i Lotteritilsynet, Atle Hamar, overfor Dagbladet.

Sist nyttårsaften gikk enda en rekke inn med milliongevinst. Da ble det kjøpt en Viking Lotto-rekke på Obs! Stormarked på Løren i Oslo verdt 2,1 millioner kroner. Et halvt år etter er det fortsatt ingen vinner som har meldt seg. Denne premien er ikke tilbakeført premiefondet. Det betyr at en kvittering umiddelbart kan gi Norge en ny Lotto-millionær.

Årsaken til at Norsk Tipping ikke greier å løse mysteriene, er at spillerne er uregistrerte.

-  Vi driver kontinuerlig med kampanjer for å få folk til å registrere seg. Men noen få av de 1,2 millioner kundene våre spiller fortsatt uregistrert, sier Norsk Tippings Remo Martinsen.

5 MILLIONER: Lotto-premien på 4 983 690 kroner venter på sin eier. Elin Nyseter (t.v.) på Rimi Oppdal har mottatt telefoner fra personer landet over som hevder de er vinneren. - Men det nytter ikke uten kvittering, sier Nyseter. Selv om premien er tilbakeført til premiefondet, kan det søkes om å få den utbetalt. I midten kollega Elya Janseter og Kristian Pedersen (t.h.).