KLARER DU DEN ER DU GOD: Emil de Leon klarte å gjette hva som skulle stå i de ledige rutene på første forsøk. Foto: CBS TELEVISION.
KLARER DU DEN ER DU GOD: Emil de Leon klarte å gjette hva som skulle stå i de ledige rutene på første forsøk. Foto: CBS TELEVISION.Vis mer

Du klarer aldri å gjette hva Emil klarte å gjette....

Ubeskrivelig flaks i Lykkehjulet for amerikanske Emil de Leon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det amerikanske programmet «Wheel of Fortune», Lykkehjulet, ble Emil de Leon fra California stilt opp for en nærmest umulig oppgave.

På skjermen stod det følgende:

N E _   _ _ _ _   _ _ _ _ _.

For å finne ut hvilke tre ord de skulle fram til, fikk han muligheten til å prøve ut fire bokstaver. Han prøvde H, M, D, og O. Til ingen nytte. Fortsatt sto alle ti feltene på skjermen tomme.

Neste utfordring: Løs oppgaven på ti sekunder på direkte tv. Den eneste ledetråden han hadde var at det var en ting.

Uten å nøle var det første han sa: NEW BABY BUGGY!

Programleder Pat Zajak som har leder showet i over 30 år trodde knapt sine egne øyne. Han ristet på hodet, før han begynte å kroppsvisitere Emil for å sjekke om han hadde noen slags redskaper for å hjelpe seg med, skriver today.com.

- Kveldens Wheel of Fortune inneholdt den mest spektakulere løsningen i mine 30+ år som programleder for showet. Og det er ikke tull engang, skrev han på sin twitterkonto etter programmet.

Dermed var Emil 45.000 dollar rikere, og både publikummere i salen og TV-seere i USA ble helt elleville over løsningen på ordspillet. Til sammen fikk han med seg hjem litt over 63.000 dollar i premiepenger.

Løsningen blir i amerikanske medier omtalt som den heldigste Lykkehjuldeltakeren i dette århundre etter at han kom opp med den utrolige løsningen.

Også i Norge har vi hatt Lykkehjulet på tv. Det var et norsk-svensk gameshow som gikk på TV3 fra 1990 til 1993. Programledere de første årene var norske Ragnar Otnes og svenske Ulrika Nilsson. Programmet ble sendt fem ganger i uken.