SKULLE GJEMME SEG SAMMEN: 38-årige Kristin Køhler Aaslund (midten) var sammen med venninnenes døtre, Amalie Weum  (f.v.) og Vilde Kristine S. Yttri, da gjerningsmannen slo til mot ett av nabohotellene. De to ungdommene skal hjem på mandag, men Aaslund blir en uke til. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
SKULLE GJEMME SEG SAMMEN: 38-årige Kristin Køhler Aaslund (midten) var sammen med venninnenes døtre, Amalie Weum (f.v.) og Vilde Kristine S. Yttri, da gjerningsmannen slo til mot ett av nabohotellene. De to ungdommene skal hjem på mandag, men Aaslund blir en uke til. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

- Du kommer hjem nå, mamma, og får aldri lov til å reise dit igjen

Kristin Køhler Aaslund (38) velger å bli i Tunisia, mens andre turister haster hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORT EL KANTAOUI (Dagbladet): Klokka er 11.40 og en gruppe rasende engelskmenn kjefter på turoperatøren. «Vent til klokka 13», sier han. «Bare vent litt». Men nei. De vil hjem og de vil hjem nå. De siste døgnet har tusenvis av engelskmenn blitt flydd ut av terrorammede Port el Kantaoui. Et fly med svensker har allerede dratt, og mandag er det de norske reisende sin tur.

Men ikke alle drar. En av dem er Kristin Køhler Aaslund (38).

- Jeg skal være her til neste lørdag, sier hun til Dagbladet.

Må prøve å slappe av Sammen med noen andre nordmenn sitter hun i badetøyet på en strandbar. Port el Kantaoui er et sommerparadis med noen av Tunisias fineste hoteller. Nordmennene har vått hår og latteren sitter løst.

- Med tanke på at vi skal være her lenger, så må vi bare slippe ned skuldrene og slappe av. Men jeg sov bare en time i natt, sier Kristin Køhler Aaslund (38) til Dagbladet.

En rømningsplan I går formiddag drepte en 23 år gammel student 38 mennesker på stranda her i Porte el Kantoui. Han kom gående nedover stranda med et automatvåpen gjemt i en parasoll.

- Jeg så en fyr med en parasoll komme gående ned stranda i dag, og da var det nesten så jeg hoppet på ham. Du kan ikke gå rundt sånn i dag, sier Aaslund.

Aaslund på et nabohotell med døtrene til to av sine venninner. De hørte først skuddene, men skjønte ikke hva det var.

- Jeg tenkte at vi måtte ha en plan hvis han kommer hit. Min plan var å løpe rett mot gjerningsmannen, så jentene skulle komme seg unna. Det var jeg helt klar for der og da, men i dag tenker jeg: Herregud, du har jo to barn hjemme, sier Kristin Køhler Aaslund (38) til Dagbladet.

Hun viste jentene et lite rom de kunne gjemme seg i ned ei trapp, inn en krok, ned ei trapp og inn i et rom. Til bassengets renseanlegg. Hun måtte være løvemamma for to i flere timer, til sikkerhetssituasjonen var avklart.

- Gjensynsgleden mellom barn og mødre er utrolig sterk, sier Aaslund til Dagbladet.

- Føler meg ikke redd Men hun skal ikke hjem. I går sendte sønnen hennes melding og skrev «du kommer hjem nå, mamma, og får aldri lov til å reise dit igjen». Men Aaslund er en av de nordmennene som kommer hit år etter år og aldri går lei. I natt og i morgentimene tenkte hun på å reise, men nei.

- Jeg føler meg ikke redd her. De sier det er ti politimenn på hvert hotell langs stranda. Men jeg gleder meg til å gi barna min en god klem, sier Aaslund til Dagbladet.