Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Du kommer ikke ut herfra før jeg er ferdig med deg»

Kvinne (23) fortalte retten om 15 timer i osloleilighet:* Voldtatt i fotlenker og håndjern* Sexmisbrukt med kniv mot strupen * Spylt med iskaldt vann * Kneblet med sokker i munnen * Skulle drepes om hun gikk til politiet

- VERSTE JEG HAR VÆRT BORTI: Bistandsadvokat Thor Bache-Wiig ga i dag klienten sin ros for å ha orket å forklare seg utførlig i retten om de brutalte overgrepene. Advokat Inger Johanne Reiestad Hansen bistår ei 16 år gammel jente som også skal være blant mannens ofre. Foto: KRISTER SØRBØ
- VERSTE JEG HAR VÆRT BORTI: Bistandsadvokat Thor Bache-Wiig ga i dag klienten sin ros for å ha orket å forklare seg utførlig i retten om de brutalte overgrepene. Advokat Inger Johanne Reiestad Hansen bistår ei 16 år gammel jente som også skal være blant mannens ofre. Foto: KRISTER SØRBØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Gråtende, med skjelvende stemme og med kjæresten som støtte på tilhørerbenken, forklarte en 23 år gammel kvinne seg i dag i Oslo tingrett om en torturlignende voldtekt og frihetsberøvelse som skal ha pågått i nærmere 15 timer ei januarhelg i fjor.

En 42 år gammel mann - som sitter tiltalt for grove voldtekter av fem kvinner - fikk 22-åringen med seg til sin leilighet i Oslo ved
å lokke kvinnen med kokain.

Etter en stund skal mannen ha blitt aggressiv, og gjorde det klart at hun enten måtte betale 3000 kroner for narkotikaen hun hadde fått, eller ha sex med ham.

Fikk kniv mot strupen
Kvinnens skjønte etter hvert at noe var veldig galt, fortalte hun i retten:

- Jeg ble tvunget til å ta av meg alle klærne. Han satt hele tiden i sofaen med en stor kniv ved siden av seg. Hvis jeg ikke ville ha sex med ham ville han bruke den.

Senere holdt mannen kniven mot strupen hennes, blant annet mens han tvang henne til oralsex.

- Han sa han ville drepe meg og familien min hvis jeg ikke gjorde som han sa, fortalte kvinnen i retten

Naken ble kvinnen påsatt håndjern og fotlenke med en kjetting fra hendene til anklene de gangene hun gjorde klart at han ikke ville gjøre som mannen ba om. Da hun blant annet nektet å  bli med på rollespill og hisse mannen opp med erotiske historier, fikk hun enda et ultimatum
:

- Han sa at jeg kunne velge mellom å ha sex med ham eller stå i dusjen i en halvtime. Han dro meg inn i dusjen etter kjettingen og spylte meg med kaldt vann, sier fornærmede.

- Han byttet på å bruke kniven og håndhjernene og lenker. Hvis jeg snakket litt for høyt eller ikke ville gjøre det han sa tok han på meg håndjernene eller tok fram kniven igjen, har hun utdypet i avhør.

Den 25 år eldre og rundt dobbelt så tunge mannen skal også ha dyttet sokker inn i munnen på offeret og bundet et bånd foran munnen så hun ikke skulle kunne lage en lyd. Det ble også satt på høy musikk i leiligheten, og ved en anledning fikk hun presset en pute så hardt mot ansiktet at hun trodde hun skulle bli kvalt.

Offeret har fortalt politiet at frihetsberøvelsen virket planlagt.

- Jeg bare gråt hele tiden. Jeg tenkte at jeg aldri kommer ut. Han sa: «Du kommer ikke ut herfra før jeg er ferdig med deg», fortalte kvinnen  i retten i dag.

- Sa det var min feil
Da hun la merke til at det hadde blitt mørkt ute, skal mannen ha ledd.

- Han sa at jeg bare kunne slappe av, for jeg hadde ikke gjort det jeg skulle. Hvis jeg ikke gjorde ferdig jobben skulle han holde meg i senga i to tre dager.

- Det så ut som han gledet seg over at jeg hadde det vondt. Han sa det var min feil fordi jeg hadde gjort meg fortjent til det, har kvinnen fortalt politiet.

Ifølge påtalemyndigheten gjennomførte mannen samleie og en rekke andre seksuelle handlinger mens offeret hele tiden strittet i mot, samtidig som mannens posisjon i rommet, en kost satt opp mot dørhåndtaket til inngangsdødra og de mange drapstruslene og voldelige utfallene skal ha hindret kvinnen i å flykte - helt fram til en bekjent av tiltalte tok seg inn i leiligheten og befridde henne.

Den ukjente mannen reddet kvinnen ut og kjørte henne bort i bil.

- Egentlig hadde jeg ikke planer om å anmelde det fordi jeg var så redd. Han skreik til meg at hvis jeg prøvde meg, hvis jeg snakket, var jeg død, da skulle han drepe meg, fortalte kvinnen  seinere til politiet.

- Frivillig sex
Dagbladets gjengivelse av detaljer i forklaringen skjer i forståelse med fornærmedes bistandsadvokat.

- Hun ønsker å formidle hvor ille dette var. Hun ble voldtatt på ulike måter i en sammenhengde periode på rundt 8-9 timer og ønsker mannen straffet, sier advokat Thor Bache-Wiig.

Han kaller voldtektssaken den styggeste han har vært borti.

Når tiltalte skal forklare seg denne uka, kommer han til å si at alt foregikk med kvinnens samtykke.

- Han har en helt annen forklaring på hendelsesforløpet som vil gi et annet bilde av hva som skjedde, opplyser mannens forsvarer, advokat Annette Barlinn ved Advokatfirmaet Staff til Dagbladet.

Hennes klient, en tidligere straffedømt irakisk statsborger, er også tiltalt for voldtekt av fire andre kvinner med tilknytning til rusmiljøet i Oslo sentrum. Den ene av dem var bare 16 år, og skal ha vært under mannens kontroll i over to døgn, helt til hun slo alarm overfor en vekter på et kjøpesenter i Oslo.

Mannen skal ha filmet flere av overgrepene, og er tiltalt for produksjon av barneporno i 16-åringens tilfelle.

- Dette dreier seg om langvarig utnyttelse og sexovergrep mot sårbare, unge jenter som var spesilt utsatt fordu de hadde et rusproblem, sa bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen til Dagbladet i går.

Tiltalte erkjenner kun straffskyld for å ha gitt eller solgt de fornærmede kvinnene narkotika og for å ha brukt narkotika selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling