- Du lyver!

Advokat Sigurd Klomsæt mener aktor i lekkasjesaken fører retten bak lyset.

PÅ TILTALEBENKEN: 
Bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt (t.h.) og hans forsvarer Arvid Sjødin i Oslo tingrett mandag morgen, der Klomsæt er tiltalt for grov uforstand i tjenesten.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ TILTALEBENKEN: Bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt (t.h.) og hans forsvarer Arvid Sjødin i Oslo tingrett mandag morgen, der Klomsæt er tiltalt for grov uforstand i tjenesten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sigurd Klomsæt, som var bistandsadvokat for ofre i 22. juli-etterforskningen, sitter denne uka på tiltalebenken i Oslo tingrett etter at han nektet å vedta et forelegg for grov uforstand i tjenesten.

Påtalemyndigheten mener Klomsæt gjorde straffesaksdokumenter tilgjengelig for flere medier i februar i fjor, etter at advokatkontoret hans mottok en CD med dokumentene fra politiet.

På grunn av mistanke om tidligere lekkasjer i saken hadde politiet den gang lagt «feller» for de 171 bistandsadvokatene. Det skjedde blant annet ved å gjøre en liten, synlig endring i et bilde av Anders Behring Breivik i tillegg til et vannmerke som etterforskerne hevder var unikt for hver enkelt advokat.

Klomsæt har hele tiden nektet på det sterkeste for at han hadde noe med lekkasjene å gjøre, og hans sakkyndige mener de tekniske bevisene ikke holder.

Beskyldte aktor for løgn Allerede i løpet av den første halvtimen av aktor Knut Skavangs innledning i dag, ble han avbrutt en rekke ganger av Klomsæt, som har flere innvendinger mot politiadvokatens framstilling av fakta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.