- Du lyver!

Advokat Sigurd Klomsæt mener aktor i lekkasjesaken fører retten bak lyset.

PÅ TILTALEBENKEN: 
Bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt (t.h.) og hans forsvarer Arvid Sjødin i Oslo tingrett mandag morgen, der Klomsæt er tiltalt for grov uforstand i tjenesten.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ TILTALEBENKEN: Bistandsadvokat i 22. juli-saken, Sigurd Jørgen Klomsæt (t.h.) og hans forsvarer Arvid Sjødin i Oslo tingrett mandag morgen, der Klomsæt er tiltalt for grov uforstand i tjenesten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sigurd Klomsæt, som var bistandsadvokat for ofre i 22. juli-etterforskningen, sitter denne uka på tiltalebenken i Oslo tingrett etter at han nektet å vedta et forelegg for grov uforstand i tjenesten.

Påtalemyndigheten mener Klomsæt gjorde straffesaksdokumenter tilgjengelig for flere medier i februar i fjor, etter at advokatkontoret hans mottok en CD med dokumentene fra politiet.

På grunn av mistanke om tidligere lekkasjer i saken hadde politiet den gang lagt «feller» for de 171 bistandsadvokatene. Det skjedde blant annet ved å gjøre en liten, synlig endring i et bilde av Anders Behring Breivik i tillegg til et vannmerke som etterforskerne hevder var unikt for hver enkelt advokat.

Klomsæt har hele tiden nektet på det sterkeste for at han hadde noe med lekkasjene å gjøre, og hans sakkyndige mener de tekniske bevisene ikke holder.

Beskyldte aktor for løgn Allerede i løpet av den første halvtimen av aktor Knut Skavangs innledning i dag, ble han avbrutt en rekke ganger av Klomsæt, som har flere innvendinger mot politiadvokatens framstilling av fakta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer