- Du må beklage!

Høyres nestleder Inge Lønning og SV-leder Kristin Halvorsen er samstemmige: Bondevik må beklage råkjøringen i Østerdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sjåføren som er sjef - ikke jeg

- For meg er det uinteressant om Bondevik satt ved rattet eller ikke. Det er statsministeren som kjøres i statsministerens bil, og da må han ta ansvaret, sier Lønning.

Skulle beklaget

- Dette skulle statsministeren ha beklaget med en gang. At han sier at han ikke var oppmerksom på at fartsgrensa ble brutt, er irrelevant. Da han etterpå ble gjort oppmerksom på at bilen har kjørt på en måte som har skapt risiko, burde han umiddelbart beklaget. Lønning legger også vekt på sig-naleffekten. - Jo høyere opp man er på samfunnsstigen, jo mer forsiktig bør man være, sier Lønning.

Si unnskyld

Nestleder Inge Eidsvåg i verdikommisjonen har i Dagsavisen krevd en beklagelse fra Bondevik. Eidsvåg og Lønning får følge av SV-leder Kristin Halvorsen. - Statsministeren må innrømme at han ikke har rett til å oppheve fartsgrensene når han stresser mellom valgmøter. Mange har dårlig tid, og alle kan komme til å kjøre for fort en gang iblant - men da må vi også ta konsekvensene av det. Han har bare en ting å gjøre: Si unnskyld - og krev likebehandling for framtida, sier Halvorsen.

Må rydde opp

Partisekretær i Arbeiderpartiet Solveig Torsvik sier hun ikke vet om det har skjedd noe ulovlig. - Men har det skjedd noe galt eller ufornuftig, forutsetter jeg at statsministeren rydder opp.