- Du må drepe din far

HAMMERFEST: - Nå har jeg drept min far, nå må du drepe din. Det skal den drapstiltalte 18-åringen ha sagt til sin kamerat like etter de dødelige skuddene mot Bernt Alfred Lillebo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To haglskudd fra kloss hold tok livet av Lillebo (52). Deretter skal 18-åringen ha ønsket å drepe igjen, ifølge hans kamerat. I retten serverer de to spede ungguttene helt ulike versjoner:

- Han foreslo at vi også burde drepe min far før vi stakk av. Jeg ble redd og nektet, men han sa han kunne drepe om jeg ikke hadde mot, forklarte kameraten.

Lillebos 18 år gamle sønn erklærte seg ikke skyldig i tiltalen - forsettlig drap - da rettssaken startet i Hammerfest i går.

- Det var to vådeskudd. Jeg skjøt etter kråke, det andre gikk av da min kamerat skulle ta fra meg hagla, hevdet sønnen.

Segnet om

Fiske- og jaktturen endte tragisk, og kameraten (18) er tiltalt for å ha hjulpet til med å skjule liket på Reinøya i Porsanger.

- Men jeg skjøt ikke. Lillebos sønn skjøt ham i ryggen. Faren snudde seg og sa: «Hva er det du gjør?» Så segnet han om i fjæra. Jeg lukket øynene et sekund. Deretter skjøt han en gang til, hevder kameraten.

De to dro over til fastlandet, dumpet drapsvåpenet i havet og kvittet seg med blodige klær. De tok ut 23000 kroner - sparepenger og en lottogevinst - før de flyktet til Danmark. De to ettersøkte sov i parker og planla å kapre en bil og flykte videre til Tyskland. Men etter å ha brukt opp pengene meldte de seg hos politiet i Kolding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer