- Du må få sving på sveisen, Mette-Marit!

Dropp strikken og slå ut håret, Mette-Marit! Det er rådet fra frisører og moteeksperter, som mener vår framtidige kronprinsesse kan våge å ha en frekkere sveis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hestehalen er nærmeste blitt varemerket til kronprinsens forlovede. Både til hverdags og fest ser vi henne med sideskill og håret i en strikk i nakken. Mette-Marit Tjessem Høiby (27) får mye skryt for at hun velger en naturlig stil og lekre klær, men frisører Dagbladet har snakket med synes sveisen kan bli litt vel klassisk.

- Stilen er grei i seg selv, men litt frekkere hadde vært mer tidsriktig. Hun kunne for eksempel ha plassert hestehalen litt annerledes og hatt en sidelugg med enda lavere skill. Når du kommer med en vanlig hestehale blir det ikke mye glamour, men med små endringer kunne det blitt mye bedre, sier kreativ leder Elin Celius ved frisøren Podium i Oslo.

- Mer utslått

Sjefredaktør Tone Skårdal Tobiassen i motebladet Tique er enig, men synes Mette-Marit bør kaste hårstrikken.

- Jeg skulle gjerne sett henne med mer utslått hår. Det er så kjedelig at den strikken er der hele tida. Det slo meg seinest da hun var på galla på Kunstindustrimuseet at hun kunne gjort noe litt annerledes, sier Skårdal Tobiassen.

Hun hadde gjerne sett for seg Mette-Marit i såkalt Yves St. Laurent-look med halvlangt, glatt hår og lugg skrått over panna og litt av øyet.

Moteredaktør Ingunn Lund-Vang i Det Nye oppfordrer Mette-Marit til å ha håret mer løst, klippe det litt opp, kanskje med taggete kanter og noen striper. I dag er både 50-talls Grace Kelly-stil og 80-talls glamour à la Jerry Hall trendy. Her bør det være noe også Mette-Marit kan plukke opp, mener Lund-Vang.

- For voksen

- Hestehale er greit til fritid. Men til galla ville jeg satt håret opp skikkelig, sier moteredaktøren, som mener Mette-Marits sveis lett blir litt for voksen i dag.

Vang-Lund får støtte fra stylist Aslaug Mølstad, som både vil ha mer fasong på frisyren og mer farger i håret.

- Hun kunne sprite opp fargen litt og få litt mer forskjeller i fargen uten fare for å bli «motedronning», sier Mølstad.

Kreativ leder for frisørkjeden Adam & Eva i Oslo, Birger Løkeng, er derimot strålende fornøyd med Mette-Marits sveis.

- Jeg synes hun ser veldig bra ut. Kanskje ville jeg ikke fått håret så langt, men jeg synes det er fint at hun holder seg til en enkel form, sier Løkeng.

RUFSEPRINSESSE? Flere eksperter kunne tenke seg å se Mette-Marit slik, med utslått hår.
TIARAPRINSESSE? Et alternativ for galla og representasjon, kanskje á la Grace Kelly, foreslår moteredaktør Ingunn Lund-Vang i Det Nye.
STRIPPEPRINSESSE? Mette-Marit kan godt prøve seg med litt farge i håret, ifølge stylist Aslaug Mølstad.