Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også!»

Ubaydullah Hussain skal ha sendt e-post til journalist - nå er han pågrepet for trusler.

FRONTFIGUR: Den tidligere ustraffede Oslo-mannen Ubaydullah Hussain (27) er blant lederskikkelsene i det norske islamistmiljøet. Her fra demonstrasjonen foran USAs ambassade i forrige måned. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIX
FRONTFIGUR: Den tidligere ustraffede Oslo-mannen Ubaydullah Hussain (27) er blant lederskikkelsene i det norske islamistmiljøet. Her fra demonstrasjonen foran USAs ambassade i forrige måned. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv, har satt sinnene i kok, og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også! Med ord eller handlinger, det vet ikke jeg!

Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget beste.»

Denne e-posten er blant grunnlaget for at den kjente norske islamisten Ubaydullah Hussain (27) i dag ble pågrepet og siktet for trusler.

Meldte seg Hussain, som de siste ukene har markert seg som leder for den nye norske jihadistgruppa Profetens Ummah, meldte seg selv for politiet i 13-tida i dag, etter at politiet gjorde et mislykket forsøk på å pågripe ham hjemme.

- Han er siktet for trusler mot enkeltpersoner, opplyser John Roger Lund, stasjonssjef ved Stovner politistasjon (se video).

Politiet vil ikke spesifisere hvem disse truede personene er, eller på hvilken måte trusselen ble framsatt. Dagbladet kjenner imidlertid til at minst én av dem er en reporter i ei landsdekkende avis, og at e-posten fra Hussain er en reaksjon på en avslørende artikkel hun for ei tid tilbake skrev om det norske islamistmiljøets forhold til våpen.

Ransaking Det var tidligere i dag en utbredt oppfatning at politiet var ute etter 27-årige Hussain på grunn av et Facebook-utspill rettet mot jøder - men dette viste seg altså ikke å stemme.

- Truslene han er siktet for, skriver seg fra henholdsvis én og to uker siden, opplyser politistasjonssjef Lund.

Hussain sitter nå i politiarresten, og skal avhøres allerede i dag. I mellomtida gjennomfører politiet teknisk og taktisk etterforskning; det omfatter bl.a. ransaking av 27-åringens bopel.

Advokat John Christian Elden representerer den ikke tidligere straffede Oslo-mannen. Elden opplyser til Dagbladet at klienten ikke erkjenner straffskyld for drapstrusler.

Elden er også advokat for de markante norske islamistene Mohyeldeen Mohammad og tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti.