Du må selv ha kontroll på røntgenbildene dine

- En helt håpløs og svært gammeldags ordning, mener den kjente IT-gründeren Shahzad Rana.

KNEET TIL RANA: Sånn ser høyrekneet til IT-gründer Shahzad Rana ut. Han er frustrert over at du selv må holde styr på røntgenbildene dine. Han mener det må være mulig å finne en bedre løsning enn den helseforetak har i dag. Foto: Unilab
KNEET TIL RANA: Sånn ser høyrekneet til IT-gründer Shahzad Rana ut. Han er frustrert over at du selv må holde styr på røntgenbildene dine. Han mener det må være mulig å finne en bedre løsning enn den helseforetak har i dag. Foto: Unilab Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag må pasienter selv passe på røntgenbildene sine og gi dem videre til riktig helseforetak dersom de har tatt bilder på private klinikker, og skal behandles videre andre steder.

Det hender også at CDer med røntgenbilder av pasienter sendes i posten mellom sykehus og private klinikker.

IT-gründer og teknologidirektør i Microsoft Shahzad Rana er oppgitt over at pasienter blir bedt om å ta vare på røntgenbildene sine selv. Han opplevde hvor mye knot som kan oppstå i forbindelse med dette:

Han skulle ta kneoperasjon og dro til den private klinikken Unilab som tok røntgenbilde av kneet hans. På Unilab spurte de om han ønsket å kjøpe en CD med røntgenbildene.

- Jeg har da ikke behov for å se bilder av kneet mitt, tenkte jeg, og takket høflig nei. Jeg regnet med at bildene ville bli sendt elektronisk til behandlingsstedet. Det ble de imidlertid ikke, sier Rana.

Måtte lete etter bildene Han skulle ta en kneoperasjonen på Diakonsykehuset i Oslo. Da det nærmet seg, fikk han brev i posten om at han selv måtte ta med røntgenbildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer