Trontaledebatt i Stortinget:

- Du møter ikke meg i bokseringen, Knut Arild, for vi er i ulik vektklasse

Erna Solbergs treffer fikk stortingssalen til å bryte ut i latter.

BOKSERINGEN: Da statsminister Erna Solberg svarer på Knut Arild Hareides kommentar om bokseringen, bryter hele stortingssalen ut i latter. Video: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KrF-leder Knut Arild Hareide startet sin replikk til statsminister Erna Solberg under trontaledebatten i dag, med henvisning til hennes tilstedeværelse under proffboksekampen lørdag.

- Nesten som å stå i bokseringen mot Erna, men de som møter meg i ringen, frykter nok ikke blodig knockout, sa Hareide.

Solberg slo kontant tilbake.

- Du ville nok ikke møtt meg i ringen, for vi er i ulik vektklasse, sa Solberg, og stortingssalen brøt ut i latter.

Tilbud om norsk honning

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sto over boksetemaet i sin replikk. Han tilbød derimot norskprodusert honning til både statsministeren som tydelig slet med forkjølelse. Men Venstre-leder Trine Skei Grande å slo til:

- Nå spøker det nok for statsministeren når det gjelder vektklasse, sa hun.

Heller ikke Ap-leder Jonas Gahr Støre å la Solbergs deltakelse i bokseringen ligge.

- God bedring til statsministeren. Velkommen tilbake fra bokseringen, men jeg ser jo at det er ikke farlige ting hun er utsatt for her, sa han.

Replikkrunden som handlet om ledighet, forskjeller og jobbskaping ble imidlertid ingen boksekamp.

- Positive tegn

Solberg sa det er det er positive tegn i økonomien.

- Vi må likevel ikke tro at utfordringene er over. Jobben nå er å unngå at ledigheten biter seg fast på et høyt nivå, slik den gjorde da Ap styrte på 90-tallet, sa Solberg.

I BOKSERINGEN: Erna Solberg poserte sammen med Cecilia Brækhus etter den første kampen i proffboksing i Norge etter at forbudet er opphevet..
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I BOKSERINGEN: Erna Solberg poserte sammen med Cecilia Brækhus etter den første kampen i proffboksing i Norge etter at forbudet er opphevet.. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserte regjeringen for unnfallenhet overfor stigende ledighet.

- Det er et bakteppe som uroer oss, med fallende investeringer, fallende sysselsetting og nesten ikke jobbskaping, sa Støre.

- Arbeiderpartiets representanter ser ut til å ha fått utdelt talepunkter hvor både rekordhøy oljepris etter 2010 og det brå fallet i 2014 er helt glemt, svarte Solberg.

Bilister mot uføre

Venstres leder Trine Skei Grande ville høre med Solberg hvor høye avgiftsendringer på drivstoff de mener folk kan tåle.

- For noen dager siden holdt dere en pressekonferanse med en avgiftspakke som statsministeren framstilte som det det er mulig å bære. I det første budsjettet dere la fram, kuttet dere barnetillegget i uføretrygden med titusener av kroner. Det var det regjeringen mente de uføre kunne bære. Når det gjelder drivstoffavgift, mener dere bilistene kan bære 169 kroner i året. Er definisjonen 169 kroner for noen og titusener av kroner fra andre, spurte hun.

Etter debatten korrigerer Skei Grande regnestykket til 196 kroner for en bilist som kjører 15 000 km i året.

- Det er alltid tøft å gjøre slike endringer, svarte Solberg om kuttet i uføretrygd, som hun understreket at ble gjort for å styrke arbeidslinja.

- Når det gjelder grense for drivstoff, er det fordi det tar tid for folk å skifte bil, og det tar tid før næringsliv kan gjøre de nødvendige endringene i sine investeringer. Vi mener gradvise endringer er bedre enn brå endringer, sa hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer