- Du ser nesten frykten i øynene deres

Minst åtti er skadde, seks av dem livstruende, etter flyulykken i Amsterdam.

MINST ÅTTI SKADDE: Flyulykken i Amsterdam onsdag kostet minst ni mennesker livet. Minst åtti er fraktet til sykehus, seks av dem er livstruende skadet. Foto: EPA/SCANPIX
MINST ÅTTI SKADDE: Flyulykken i Amsterdam onsdag kostet minst ni mennesker livet. Minst åtti er fraktet til sykehus, seks av dem er livstruende skadet. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst ni personer er omkommet og over 80 personer skadet etter flykrasjen på Schiphol i Amsterdam onsda.g Mer enn 80 personer ble tatt med til 11 sykehus, sier talskvinne for kriseteamet Ineke van der Zande på en pressekonferanse på Schiphol, ifølge Hürriyet.

- Seks er kritisk skadet, og vi kan ikke si om de kommer til å overleve. 25 personer er alvorlig skadet, og 24 har lettere skader, sier van der Zande.

I elleve-tida onsdag kom de første meldingene om at Boeing 737-800-flyet med 135 personer om bord hadde krasjet i forbindelse med landing på Schiphol. Flyet ble delt i tre biter, og vrakrester spredde seg ut over et stort jordområde.

- Ser frykten i øynene deresDet var tre piloter om bord i ulykkesflyet. Onsdag kveld bekrefter også Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan at de tre var blant de omkomne. En av pilotene var under opplæring, og kapteinen skal ha forsøkt å avbryte landingen, ifølge tyrkiske Hürriyet. Justisministeren i Nederland, Nebahat Albayrak, har sammen med statsminister Jan Peter Balkenende besøkt noen av de skadde på et av sykehusene i Amsterdam onsdag kveld. Albayrak opplevde et sterkt møte med en tyrkisk familie på tre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer