Du signerer vel ikke denne uten rådgiver?

Advokaten kan koste 500 000 kroner og ender skilsmissen i retten kan det ta fem år. Da er dette enkle rådet billig.

GIFTEMÅL: Det heter kanskje ikke ekteskap eller giftemål for ingenting? Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
GIFTEMÅL: Det heter kanskje ikke ekteskap eller giftemål for ingenting? Foto: Ole C. H. Thomassen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital) I snitt bruker eks-par som engasjerer advokat minst en halv million kroner på å bli ferdig med hverandre. Ender konflikten i retten er tidsperspektivet opptil fem år, skriver Kapital.

Noen gode råd om hvordan man skal gå frem for å komme best mulig ut av bruddet, kan komme godt med. Og ikke minst hva man bør gjøre før ektepakten signeres.

«Det ordner seg nok» Mannen er ofte husets finansminister, og legger premissene, men med noen enkle grep og tips kan mange penger være spart, noe som kan komme barna til gode, fremgår det av en reportasje i ukas Kapital.

Å leve etter mottoet om at «det ordner seg nok», kan straffe seg.

Når skilsmissen er et faktum er prisen for å engasjere advokat minst 250 000 kroner per part, men det kan fort bli dyrere for dette anslaget er basert på at saken bare tar ett år og blir avgjort i tingretten, skriver Kapital.

- Søk hjelp Mange formuende personer tenker at de sitter trygt - nettopp fordi de har sikret sin næringsvirksomhet, verdier, gjennom ektepakt/særeie.

Men faktum er at paktene stadig settes til side i rettssaker fordi formalitetene i ektepaktene ikke er riktig.

- Her er det så mange fallgruver at jeg vil råde alle til å søke profesjonell hjelp, sier Hjort-advokat Elsbeth Bergsland, til Kapital.

Hun anbefaler for eksempel at man aldri må skrive under på en ektepakt uten å ha rådført seg med en egen juridisk rådgiver.

• Les også: Frykter at kvinner blir pensjonstapere