-Du sitter her med svarteper!

Metkel Betew (27) vil ikke svare på spørsmål om hvordan 5,6 millioner kroner av Nokas-utbyttet havnet i to leiligheter hvor Betew oppholdt seg etter ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 5,6 millioner kroner av Nokas-utbyttet har havnet i to leiligheter hvor Betew oppholdt seg etter ranet.

-Jeg har mine ideer om hvordan pengeen har havnet der, men vil ikke si noe. Men jeg plasserte ikke pengene der, hevdet Betew.

Dommer Helge Bjørnestad kunne ikke forstå hvorfor Betew ikke ville være mer samarbeidsvillig.

-Du frykter ikke eierne av leilighetene, og de frykter ikke deg, likevel vil du ikke si noe. Pussig, sa dommer Bjørnestad.

-Jeg kan ikke si noe mer, fastholdt Betew.

-Men det er du som blir sittende her med svarteper, sa dommeren.

-Hvis jeg sier noe, kan det blande andre folk inn, svarte Metkel Betew.

-Håper vi blir klokere

INTENS UTSPØRRING: Men NOKAS-tiltalte Metkel Betew (27) vil ikke bland inn andre. Foto: SCANPIX
INTENS UTSPØRRING: Men NOKAS-tiltalte Metkel Betew (27) vil ikke bland inn andre. Foto: SCANPIX Vis mer

Eierne av de to leilighetene hvor det ble funnet ranspenger, skal seinere forklare seg som vitner. Den ene er den samme personen som Betew hevder han oppholdt seg hos ransdagen. Den andre personen er en familiefar som er dømt til 10 måneders betinget fengsel for heleri av Nokas-penger. Han fikk strafferabatt fordi han samarbeidet med politiet.

Betew hevder at denne personen lyver.

-Han skal forklare seg som vitne, jeg håper vi blir smartere begge to etter det, sa Betew henvendt til dommer Bjørnestad.

- Ble varm i topplokket

Metkel Betew åpnet sin forklaring i dag med å henvende seg direkte til rettens administrator, dommer Helge Bjørnestad.

-Beklager dommer, men jeg ble litt varm i topplokket i går. Jeg var sliten, sa Betew.

Mot slutten av aktor Arild Dommersnes utspørring tirsdag ble Betew amper på grensen til aggressiv, og det var denne reaksjonen han ville beklage.Dommer Bjørnestad repliserte bare kort at oppførselen ikke forstyrret ham, men at han hadde registrert den.

Maskert med briller

Aktor Arild Dommersnes ville vite hvordan Betew var maskert da han begikk et bankran i Oslo for noen år siden. Betew så ned i bordpalten før han festet blikket på dommer Bjørnestad.

-Ærede dommer, jeg erklærte skyld i den saken og har sonet min dom. Jeg har gjort opp for meg og har ikke mer å si om mine tidligere dommer.

Aktor Dommersnes mente med spørsmålet å påpeke at en av Nokas-ranerne var maskert med både finlandshette og skibriller. En av Oslo-ranerne var også iført skibriller. Etter hvert kom Betew på glid også her, og opplyste for retten at han benyttet slalåmbriller under ranet i Oslo.

Som mange av de andre tiltalte svarte også Metkel betew at han ikke hadde noe imot at det ble kjent hvem som skjøt og drepte politibetjent Arne Sigve Klungland. Han sa at han sjøl ikke visste hvem som skjøt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer