<strong>STEIN IDIOT?:</strong> Ordfører Kai Henning Henriksen i Rana kommune i Nordland deler på sin Facebook-side et nokså frodig brev han mottok fra ei sint dame i 2012. Foto: NTB Scanpix
STEIN IDIOT?: Ordfører Kai Henning Henriksen i Rana kommune i Nordland deler på sin Facebook-side et nokså frodig brev han mottok fra ei sint dame i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Du skal høre mye om du er ordfører i Nord-Norge: - Er du stein idiot? God tur til helvete

Rana-ordfører Kai Henning Henriksen (H) søker etter sinna-«Marit» på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På den ene siden viser brevet noe av det frodige språket som vi har i Nord-Norge. På den andre siden kan jo dette også tolkes som en form for sjikane, sier Rana-ordfører Kai Henning Henriksen (H) til NRK Nordland som først omtalte saken.

Han har nå tatt Facebook til hjelp i jakten på «Marit» som sendte ham et harmdirrende brev i 2012 - et brev du kan lese i sin helhet nederst i denne saken.

«Hjelp til å finne Marit? Leter gjennom gamle papirer og fant et brev jeg mottok i 2012 som jeg dessverre aldri fikk svart på. Derfor etterlyser jeg herved Marit nå gjennom FB slik at hun melder meg adressen for å motta et hyggelig svar fra meg», skriver Henriksen.

- Spennende dame Den opprørte brevskriveren, som lurer på hvorfor Henriksen ikke er «kjeppjaget» dit han «hører heime» omtaler Rana-ordføreren som både «stein idiot» og «satans ordfører» i løpet av brevets 15 linjer.

- Når du setter deg foran skrivemaskinen og skriver et sånt brev til ordføreren, da er du oppriktig opprørt. Denne «Marit» er en virkelig spennende dame. Jeg skulle gjerne ha møtt henne, sier Henriksen til Dagbladet.

Rana-ordføreren gir til kjenne at han har mottatt tips i saken, og at det er en mannsperson som pekes ut som mulig brevskriver.

- Jeg ser humoren i dette, selv om brevet også kan tolkes som sjikane. Man er vant med at det til tider har vært et ganske frodig språk her oppe, sier Henriksen.

Krematorium-kritikk «Og når i helvete har du tenkt å starte byggingen av et krematorium?» vil brevskriveren vite. «Skal vi snart begynne å sende likene til fjells der de blir mat til viltet?»

Henriksen sier til Dagbladet at han aldri har behandlet sak om krematorium i kommunen.

- Nei, noe nytt krematorium er ikke bygget. Men vi har ikke båret lik opp i fjellet av den grunn, flirer han.

Rana-ordføreren er ikke brått sikker på at Facebook-jakten på sinna-«Marit» vil bære frukter.

- Jeg tror ikke nødvendigvis en som skriver på en skrivemaskin fra 70-tallet er på Facebook, men du vet jo aldri.

<strong>HARD MEDFART:</strong> Brevskriveren har ikke mye til overs for sin ordfører. Skjermdump: Facebook
HARD MEDFART: Brevskriveren har ikke mye til overs for sin ordfører. Skjermdump: Facebook Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer