Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du skal være stolt

BERLIN (Dagbladet): Bare timer før han overtok spakene i flight UA93, sendte terroristen Ziad Zamir al-Jarrah (26) et kjærlighetsbrev til sin forlovede i Tyskland. - Du skal være stolt, skriver terroristen, som tok med seg 44 andre mennesker i døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det fire sider lange brevet til den tyrkiskfødte medisinstudenten Aysle Sengun (25) i Bochum skriver Jarrah at han var klar over at han ikke ville komme levende fra oppdraget som han hadde tatt på seg.

Deler av brevet blir gjengitt i morgendagens utgaver av de tyske nyhetsmagasinene Der Spiegel og Focus. Pressetalskvinne Frauke Scheuten ved den tyske riksadvokatens kontor i Karlsruhe bekrefter at brevet er ekte.

Ringte forloveden

Om morgenen 11. september ringte Jarrah til forloveden.

Alt var i orden, forsikret han. Han nevnte ikke med et ord avskjedsbrevet som var på vei.

Fire timer seinere gikk han om bord i Boeing 757-flyet til United Airlines sammen med to andre terrorister. Målet med kapringen var trolig å styrte flyet mot presidentens sommersted i Camp David. Noen av passasjerene forsøkte å overmanne kaprerne. Flyet styrtet utenfor Pittsburgh.

Avskjedsbrevet lå i en liten pakke som Jarrah sendte fra USA, poststemplet dagen før terroraksjonene. På grunn av en feil ved adressen kom brevet aldri fram til kjæresten. Det ble returnert fra Tyskland til USA, der det ble funnet og beslaglagt av det føderale politiet FBI.

- Jeg har gjort hva jeg skulle gjøre. Du skal være veldig stolt. For dette er en æressak. Du vil se resultatet, og til slutt vil alle bli lykkelige, skriver Jarrah.

- Hold fast på hva du har inntil vi møtes igjen, avslutter han brevet.

Tilståelse

Etterforskerne ser brevet som en tilståelse. I pakka Jarrah sendte, lå også dokumenter som inneholdt opplysninger om hans pilotutdanning i USA og hittil ukjente planer om dykkerutdanning.

Etterforskerne gransker nå materialet både for å se om de kan finne opplysninger om mulige andre medlemmer av terroristgruppa rundt Mohammed Atta og om gruppa også hadde planlagt ytterligere terroraksjoner.

For studentvennene og for Aysle har Ziad Jarrahs utvikling til å bli toppterrorist, stått som et mysterium.

Hele Norges coronakart