«Du skulle muligens kommet i fengsel for ditt biltyveri. Det skulle ikke brakt deg i en kiste»

Skuddofferet fra Froland, 30 år gamle Ronny Halvorsen, fikk i går sitt endelige hvilested på kirkegården ved Øyestad gamle kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYGENE (Dagbladet): Han ble gravlagt ved siden av faren, som ble drept i en trafikkulykke da Ronny var fem år gammel.

Ronnys datter (5) satt sammen med mormor, tanter og onkler under begravelsen.

Kirken var fylt til trengsel, og mange måtte stå utenfor. Flere av hans venner sitter i fengsel, men formidlet sine kondolanser til familien via prest Rino Rundsli som lenge hadde vært Ronnys venn.

- Jeg håper at du har truffet pappaen vår, sa Tor Atle Stagernes da han holdt en svært personlig minnetale for sin døde bror.

Overveldet familie

Anne Lise Halvorsen sier til Dagbladet at familien er overveldet og svært takknemlig for all støtte og omsorg som hun og familien har opplevd siden sønnen ble skutt og drept under et biltyveri i Froland i Aust-Agder søndag 21. desember.

Ronnys søsken og en venn trakk i sine gripende minnetaler fram hans gode humør og hvordan han forgudet sin snart fem år gamle datter - hans store solstråle.

- Ronny ønsket seg en skyfri dag og en sorgløs time, sa prest Rundsli i sin minnetale.

Bistandsadvokat Tor Erling Staff har engasjert seg så sterkt i saken at han i går for første gang i sitt liv talte i en kirke.

- Handlingene og holdningene etter drapet på en biltyv har på mange måter vist meg at Froland-bygda er en fattig bygd, sier Staff.

- Jeg er opprørt over det som skjedde. I mine øyne er det helt uforståelig at en far og en sønn kan løpe etter en biltyv med våpen, sier Staff.

- Fryser på ryggen

I sin tale i kirken sa Staff at 30-åringens ulykkelige og helt meningsløse død i hans øyne har utløst sterke tanker som han oppfatter som et angrep på rettssamfunnet.

- Jeg fryser på min gamle forsvarerrygg når jeg opplever det som har skjedd i kjølvannet av ditt biltyveri.

- I mine øyne har du aldri vært fritt vilt og et fritt bytte. Jeg er skremt over at ordføreren i bygda på en måte gir aksept til det som har skjedd fordi han mener at kommunens moderate lensmann ikke kjenner til all frustrasjonen som har samlet seg, poengterte Staff.

- Et samfunn på stupet

- Angrepene mot deg, som du ikke fikk oppleve etter at kulene traff deg, forteller om et samfunn som står overfor et stup, sa Staff.

Han manet alle moderate krefter om å tre inn i et forsøk på å bremse utviklingen.

- Mitt håp er at din død skal bli en vekker. Du skulle muligens kommet i fengsel for ditt biltyveri. Det skulle ikke brakt deg i en kiste i en kirke, sa Staff.

- Hvem av oss har ikke gjort noe galt? spurte Staff og minnet om at den som forgriper seg, ikke er noe dårlig menneske.

- Det er aldri forskjell på menneskeverdet, sa han.

STO OPP FOR RONNY: Bistandsadvokat Tor Erling Staff holdt minnetale i Øyestad gamle kirke i Rygene for skuddofferet Ronny Halvorsen. Staff mante alle moderate krefter til å stå imot angrepet på rettssamfunnet som han mener er kommet til syne etter Froland-drapet. Her hilser han på Ronnys mor, Anne Lise Halvorsen.