- Du skyter over mål!

- Det er flott at professor Hagtvet setter i gang diskusjonen, men han har ikke særlig peiling på hva som rører seg blant hans egne studenter, sier leder i Norsk Studentunion, David Baum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener skuddsalven fra professor Bernt Hagtvedt treffer langt over mål.

- Jeg er enig i en del av analysen hans, men konklusjonen er riv ruskende gal. Hagtvet ønsker seg et studiemiljø av genier, som egentlig ikke ønsker å bli noe, bare tilegne seg lærdom. Det kan ikke sies å være særlig gjennomførbart, sier David Baum.

Provosert

Studentlederen er enig i at undervisningens innhold må diskuteres.
- Det er gjennomgående to temaer som er blitt debattert når det gjelder høyere utdannelse i Norge - mengde og struktur. Jeg har snakket med mange studenter i dag som er glad for at debatten omkring innholdet i undervisningen bringes til overflaten, sier David Baum. Han er provosert over professorens beskrivelse av studentene som lite aktive.

- På Universitetet i Oslo har det aldri vært så mange studentforeninger og aktiviteter som i år. Det vitner om vilje og sjel blant studentene.

Trang økonomi

At studentene til Hagtvet ikke er interessert i det han foreleser om, bør professoren ta til egen etterretning, mener Baum.

- Jeg kjenner mange studenter som har søkt seg til utlandet fordi de finner for få utfordringer i statsvitenskap, sier Baum. Han påpeker at studentenes økonomiske situasjon også virker inn på eksamensresultatene.

- Det er ikke spesielt stimulerende å måtte jobbe på Rema 1000 etter forelesningene for å få råd til å leve. Spesielt studentene i Oslo har en tøff hverdag, sier David Baum.

SLÅR TILBAKE:<br> - Professor Hagtvedt misforstår, mener David Baum.<br>