GRATIS PASSERING: Ifølge P4 skal det blir gratis i bomringene, dersom du tuter. 

Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
GRATIS PASSERING: Ifølge P4 skal det blir gratis i bomringene, dersom du tuter. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Du slipper å betale bompenger om du tuter

Her er noen av dagens narremeldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 1. april, og det er ikke langt mellom aprilspøkene. Alt fra nettaviser til politiske partier har gjort sitt for å lure landets befolkning 2. påskedag.

Bergensavisen var tidlig ute mandag morgen med nyheten om at jordrotter har ødelagt gressmatten på Brann Stadion.

Dermed er det avgjort: stadion må få nytt dekke, og det blir kunstgress, for å unngå at rottene spiser på den nye matten også.

I Telemarksavisa kunne de melde at Justin Bieber holder kontert i Skien 15. april, i forbindelse med det superstjernens Norges-besøk. Noen heldige utvalgte som møtte utenfor Telemarksavisens lokaler skulle dessuten få gratis billetter. Spøken ble raskt trukket tilbake, da arrangørene av de ekte Bieber-konsertene reagerte sterkt på spøken.

Tuter for å slippe bompenger P4 hadde også kastet seg på 1. april-moroen. De hevder at veivesenet fortviler etter at mange bilister har oppdaget en stor hemmelighet: Det er mulig å slippe å betale bompenger dersom man tuter idet man passerer bommen.

Årsaken er angivelig at kjøretøy under utrykning, for eksempel ambulanser, skal slippe bompenger når de kjører med sirene.

Partiet Demokratene kom dessuten med en pressemelding mandag om at Carl I. Hagen (Frp) topper deres stortingsliste i Oslo før valget. Dette var derimot noe Hagen selv ikke visste noe om.

- Så jeg regner med at det er en aprilspøk, sier Hagen til NTB.

Firkantede egg I en pressemelding fra Nortura skriver firmaet at de skal feire 50-årsjubileet for Donald-historien «Eggemysteriet». Prior og Donald Duck & Co har derfor inngått et samarbeid om å produsere firkantede egg.

Haugesunds avis skriver at 2. påskedag fra og med neste år ikke kommer til å være en fridag. Det såkalte «Fridagsdirektivet» kommer av at EU har besluttet at EØS-borgere ikke skal ha fri denne dagen.

Google profilerte 1. april sin nye tjeneste - «Google Nese», der du kan lukte på verden.

I Fredriksstad Blad skriver de dessuten at elven i Sarpsborg kommer til å fylles med kloakk de neste 12 ukene, etter at det er oppdaget asbest i noen rør og bygningsplater.

Men noen ganger går 1. april-spøken lenger enn den var tenkt. En kvinne i Arendal ringte natt til mandag sin venninne og fortalte at hun ble mishandlet av to menn.

Venninnen ringte politiet, som rykket ut. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at det hele var en aprilspøk.

(NTB)