Du sminker deg vel ikke i bilen?

Det kan være ganske farlig. Se denne filmen og bli skremt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk kan finne på mye rart når de sitter i førersetet i en bil. I flerfoldige kilometer i timen på motorveien har vi bilførere som spiser og drikker i bilen, snakker i eller driver med mobilen, eller som rett og slett fyllekjører.

Blant tingene man bør unngå å gjøre bak rattet er det å pynte på utseendet. Menn som barberer seg eller kvinner som sminker seg mens de egentlig bør ha oppmerksomheten rettet mot veien kan føre til farlige situasjoner.

- Man er pålagt å holde oppmerksomheten på veien når man kjører bil. Man skal verken ringe, sende sms-er, spise boller og pølser, sminke seg eller lese iPad når man kjører, har UP-sjef Runar Karlsen sagt til Vi Menn.

Ikke vanlig sminkevideo Videoen over gir deg en skremmende vekker om farene du utsetter deg for hvis du finner fram sminkesakene i bilen. Videoen, som er laget i et samarbeid mellom den populære sminkebloggeren Nikkie (17) fra Nederland og Volkswagen, ser ut som en hvilken som helst sminkevideo man kan finne på nettet.

Men sminkeinstruksjonene tar en uventet vending og en kollisjon bli simulert.

I slutten av videoen vises det til statistikk fra 2009, da anslo The Telegraph at 500 000 bilulykker hvert år skyldes at kvinner sminker seg i bilen.

- Er maskaraen viktigst? Undersøkelsen Telegraph gjenga viste at en av fem britiske kvinner hadde sminket seg i bilen.

- Vi lever alle hektiske liv, men å sminke deg i bilen fører til at oppmerksomheten ikke er på veien, sa Sian Lewis i forsikringsselskapet Diamond til avisa.

- Er maskaraen viktigere for den enn din og andres sikkerhet på veien? Selv om du er heldig nok og kommer deg trygt fram burde du blitt siktet for hensynsløs kjøring, sa Lewis.