Du som metter liten fugl ...

De aller fleste familier opplever et berg av ikkespist frukt, nederst i en skolesekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to år har mine barn fått frukt på skolen. Heldiggrisene! I to år har jeg plukket ut frukt fra sekken deres, stusselige skrukkete epler og brune bananer. I to år har jeg laget eplekake på kommunens regning, og i to år har jeg fylt opp kompostbingen med overskuddet. Det er en edel tanke å gi barna gratis frukt på skolen ... for den som spiser grønnsaker, han blir så glad i magen osv osv.

Men dessverre, de aller fleste familier opplever et berg av ikkespist frukt, nederst i en skolesekk sammen med lappen de glemte å levere mamma på tirsdag.

Er det penger og vilje til å gi våre barn en sunn start på livet, gi dem heller to knekkebrød med brunost i det de kommer inn skoleporten. Det er en kjensgjerning at alt for mange barn og ungdommer går hjemmefra uten frokost i magen. En tom magesekk skaper ukonsentrerte elever, og lite rom for læring.

Ja, både frokost og frukt er foreldrenes ansvar. Men vil vi gjøre noe med spisevanene deres, start med frokost på gangen ti minutter før ringeklokken åpner for læring og mestring.

SKOLEFRUKT, ELLER KANSKJE IKKE? Kunnskapsminister Øystein Djupedal serverte epler til skoleelev Kjersti Kongsten da han presentere regjeringens videre arbeid med bl.a. frukt og grøntordninger i skolen.