Du sparer 20 kroner

SARPSBORG (Dagbladet): Sorry, Jens. En øres kutt i elavgiften lokker neppe velgerne tilbake til Arbeiderpartiet. For en gjennomsnittlig husholdning betyr kuttet ynkelige 20 kroner i reduserte månedsutgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette vil husholdningene merke, sa statsminister Jens Stoltenberg da han møtte AUF-fans, partikolleger og media ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg i går.

Men det spørs. For en gjennomsnittshusholdning som bruker 20000 kilowattimer strøm i året, betyr kuttet rundt 250 kroner i reduserte årlige utgifter - eller 21 kroner i måneden. Det holder knapt til kroneis og en pakke tyggis.

Statsministeren ville heller ikke love noen umiddelbar fjerning av «dusteavgiftene» flere av partikollegene river seg i håret over, da Dagbladet snakket med ham.

Flere kutt

- Vi må gjøre det vi mener er riktig. Nå kutter vi en øre i elavgiften med virkning fra 1. juli i år, og varsler ytterligere kutt fra januar 2002. Og jo da, vi er i gang med en opprydning i avgiftsjungelen. Men dette må gjøres på en forsvarlig måte, sier Jens Stoltenberg.

Og legger tilfreds til at marsipanlokkavgiften tross alt er borte.

Derimot må vi fortsatt leve med sjokoladeavgift og campingvognavgift. Iallfall en stund framover.

For lite for seint?

Stoltenberg tok et avbrekk i ferien for å hilse på Ap-kandidater i Østfold og fortelle om lettelsen i elavgiften i går. Regjeringen har i lengre tid vært utsatt for internt press for å kutte avgifter, inkludert elavgiften. Frykten er at kuttet som kommer nå er for stusslig og kommer for seint til å hjelpe partiet i valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer