-  Du spiser trygt hos oss, fru Haga

Den franske ambassaden har merket seg Åslaug Hagas påstander om at mer importert mat kan gi mer helsefarlig mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): -  Åslaug Haga har nettopp vært og spist lunsj i den franske residensen i Oslo, og så ikke ut som om hun ble syk av det. Tvert om virket hun glad og opplagt, sier Olivier Colon, chargé d'affaires og vikar for ambassadøren i august.

Colon er ytterst høflig i sine kommentarer til Sp-lederens frykt for matsikkerheten, og vil berolige både Haga og andre nordmenn: Fransk mat er like strengt kontrollert som norsk.

-  Helsefarlig mat

Åslaug Haga brukte i Dagbladet i går denne argumentasjonen mot WTO-avtalen som kan gi lavere tollsatser og økt matimport:

-  Den avtalen er et gedigent tap for alle som er opptatt av trygg mat, miljø, levende bygder og kulturlandskap. Jeg tror sikkert at denne avtalen vil medføre noe lavere matvarepriser, men det kan være en kortsiktig glede hvis konsekvensen er at vi får mer helsefarlig mat, sa hun.

Strengt system

Olivier Colon avviser at fransk mat er helsefarlig.

-  Det er ingen grunn til å tro man blir syk. De franske reglene er ikke dårligere enn de norske. Man må ikke tro at fransk ost er farligere enn en annen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer