PÅ BAKKEN: Politiet legger den mistenkte gjerningsmannen i bakken og pågriper ham utenfor Ikeas varehus i Västerås. Foto: Expressen
PÅ BAKKEN: Politiet legger den mistenkte gjerningsmannen i bakken og pågriper ham utenfor Ikeas varehus i Västerås. Foto: ExpressenVis mer

- «Du stemmer med signalementet», sa politiet. Så gikk pågripelsen ganske fort

To drept og én kritisk skadd ved Ikea i Västerås. Også den skadde er nå siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: I alt to menn er pågrepet etter knivstikkingen. Det opplyser politiet på en ny pressekonferanse i 18.30-tida, ifølge Expressen.

- En av dem er den skadde, sier Per Ågren ved Västerås-politiet ifølge Aftonbladet.

Han sikter til 35-åringen som ligger kritisk skadd på sykehus.

(Dagbladet): - Jeg hørte politiet si «Du stemmer med signalementet». Så gikk pågripelsen ganske fort. De la ham i bakken, og han gjorde ingen motstand, sier Fredrik Pikkuaho til Expressen.

Pikkuaho og kona ble vitne til pågripelsen av mannen som er mistenkt for å ha knivdrept to personer inne på Ikea i den østsvenske byen Västerås. En tredje person er livstruende skadd.

- Han ga fra seg en lyd. En jamrende lyd, sier øyenvitnet, som så pågripelsen på ca. 40 meters avstand.

Døde på stedet Det var i 13-tida meldingen kom om at tre personer var blitt knivstukket inne på varehusets serviseavdeling. De to dødsofrene, en mann og en kvinne, omkom på stedet, mens en 35-årig mann ble fraktet til sykehus med livstruende skader.

Politiet i Västmanland opplyser i ettermiddag at de to dødsofrene kjente hverandre. Nærmere identitet foreligger foreløpig ikke.

Etter en kort, men intens politijakt ble den nå pågrepne middelaldrende mannen påtruffet på en bussholdeplass i nærheten.

ORIENTERER: Politiets pressetalsmann Per Strömbäck orienterer pressen utenfor varehuset i ettermiddag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
ORIENTERER: Politiets pressetalsmann Per Strömbäck orienterer pressen utenfor varehuset i ettermiddag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix Vis mer

- De avhører ham nå, opplyser politiets pressetalsmann Per Strömback til Expressen om den pågrepne mannens status.

Så langt har ikke politiet avdekket noe motiv for drapene. Hele kjøpesenterkomplekset der Ikea-huset ligger, er avsperret for dagen, mens kriminalteknikere saumfarer åstedet.

Bare én Umiddelbart etter knivstikkingen verserte opplysninger om flere gjerningsmenn. Deretter meddelte politiet at det dreide seg om én - den pågrepne mannen.

Til lokalavisa VLT opplyser Strömbäck at den mistenkte gjerningsmannen ikke er kjent for politiet fra før.

Ikeas varehussjef Mattias Johansson er sterkt preget av dagens hendelse.

ETTERFORSKER: Politiets kriminalteknikere saumfarer i ettermiddag åstedet. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
ETTERFORSKER: Politiets kriminalteknikere saumfarer i ettermiddag åstedet. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Dere snakker med en fyr som kanskje har hatt sin verste dag noensinne - både på jobben, men også som menneske, sa han under en kort pressekonferanse tidligere.

Västerås by har satt i gang kriseapparatet, og mannskaper er bl.a. på plass ved varehuset, opplyser de på sine hjemmesider.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram