: GÅR AV:  Jens Stoltenberg takker av som partileder på et ekstraordinært landsmøte i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
: GÅR AV: Jens Stoltenberg takker av som partileder på et ekstraordinært landsmøte i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Du sto der som en fakkel i mørket

Helga Pedersen takket Jens for innsatsen etter terrorangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helga Pedersen takket Jens Stoltenberg for sin innsats for Ap og landet gjennom så mange år, og i særdeleshet etter terrorangrepet 22.juli.

- Reiulf sa det best:- Du sto som en fakkel i mørket. Det er mye du kan være stolt av, men særlig en ting som står igjen i norsk historien. Du sto oppreist da det virkelig gjaldt, sa Pedersen.
 
Takk for strålende resultater - Vi er deg evig takknemlig for at du var der da vi trengte deg mest.
- Vi er så glad i deg, Jens, hele partiet. Vi takker for hverdagene.
Fra alle oss, og fra hjertet, tusen tusen takk. sa Pedersen.

Nestleder Helga Pedersen takker Jens Stoltenberg:

- Kjære Jens, takk for den enorme innsatsen, de strålende resultatene og takk for inspirasjonen!. Det er en epoke avsluttes i dag når du går av, sa  Pedersen.

Hun gikk gjennom reformene Stoltenberg har ståt i spissen for.

- Ikke minst har ditt politiske virke vært preget av mangfoldet og respekt for de valgene menneskene gjør, sa Pedersen, Hun viste til at ekteskapsloven som gir homofile og lesbiske rett til å gifte seg, ble vedatt i Stoltenbergs regjeringstid.

Styrte trygt - Ingen betviler ditt engasjement for trygg økonomisk styring. Ledet landet trygt gjennom den verste finanskrisa Norge har opplevd siden 30-tallet. og skapt arbeidsplasser.

Hun sier Stoltenberg har vært pådriver for å bekjempe klimaproblemene, noe som gjorde at hun ble utnevnt til FNs spesialutsending for klimaspørsmål.
  Hyllet
Etter talen ble det sendt en film med glimt fra Stoltenbergs politiske liv og med hilsningstaler fra politiske ledere som Bill Clinton, George Brown, Michele Bachelet til medarbeidere og velgere.

TAKKER Nestleder Helga Pedersen takket og hyllet Jens Stoltenberg på vegne av partiet.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TAKKER Nestleder Helga Pedersen takket og hyllet Jens Stoltenberg på vegne av partiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer