+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Du synes kjæresten din er penest med dine egne trekk

Og du gjør det uten å vite det selv, mener forskere.

VALGTE SEG SELV: Slik ser forsker Unni Sulutvedts ansikt ut med 22 prosent av en kvinnelig prototype redigert inn i ansiktstrekkene. Ser du forskjell? 20 par som ble spurt om å velge bildet hvor kjæresten var penest, valgte konsekvent bildet hvor en del av dem selv var redigert inn i kjærestens ansikt.
VALGTE SEG SELV: Slik ser forsker Unni Sulutvedts ansikt ut med 22 prosent av en kvinnelig prototype redigert inn i ansiktstrekkene. Ser du forskjell? 20 par som ble spurt om å velge bildet hvor kjæresten var penest, valgte konsekvent bildet hvor en del av dem selv var redigert inn i kjærestens ansikt.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skjønnhet kommer an på øyet som ser - bokstavelig talt, viser norsk studie.

De norske forskerne Bruno Laeng, Unni Sulutvedt og Oddrun Vermeer har bedt kjærester om å plukke ut hvilket bilde av kjæresten de synes er penest.

Konklusjonen er at deltakerne synes partneren er mest attraktiv på bildet som er manipulert til å likne på seg selv.

- Dette støtter hypotesen om at man leter etter trekk som man har lært tilhører til seg selv, sier Unni Sulutvedt til Dagbladet.

Hun forteller at de brukte sofware som kan blande inn forskjellige bilder til en grad som kan kontrolleres helt presist, og at deltakerne på forhånd ikke var klar over at et av bildealternativene innehold en viss prosentandel av deres eget ansikt.