Du taper på fusjonen

Forbrukerrådets direktør Per Anders Stalheim er ikke i tvil: Fusjonen vil føre til mindre konkurranse i telemarkedet. Det er det du som taper på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ingen tro på at fusjonen kommer forbrukerne til gode. Fusjonen betyr at konkurransen i markedet svekkes. Forbrukerne taper på at det ikke finnes konkurrenter som tar gevinsten fra hverandre, sier Stalheim til Dagbladet. Dermed går han i klinsj med samferdselsminister Odd Einar Dørum som lover både lavere priser og bedre tjenester når telegiganten er på beina fra sommeren av.

Etter at forsøket på å slå sammen Telia og Telenor strandet for om lag ett år siden, har telekonkurransen i Norge ført til over 40 prosent prisnedgang for noen typer samtaler. Fallet har kommet der konkurransen har vært størst.

- Jeg tviler på om prisnedgangen hadde vært så stor dersom Telenor og Telia hadde fusjonert tidligere, sier forbrukerdirektør Per Anders Stalheim.

Ved årsskiftet 1997- 98 krevde Telenor 3,85 per minutt på dagtid for å ringe til USA. Nå koster minuttene 2,25 dersom du bruker Tele2 og 2,50 hos Telenor. Billigste alternativ koster 58 prosent av fjorårets pris.