Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Du tenker det hender ikke meg. Nå har det hendt oss og vi vet ikke hva vi kommer hjem til

Kjellaug Penna (73) tenkte på innbyggerne i Lærdalsøyri da brannen herjet. Nå har ulykken rammet bygda hennes.

FRYKTER DET VERSTE: Da Kjellaug Penna (73) måtte flykte fra hjemmet sitt i går kveld, hadde hun håp om at hun skulle ha et hus å vende tilbake til igjen. Nå er hun redd det håpet er borte. Foto: Privat
FRYKTER DET VERSTE: Da Kjellaug Penna (73) måtte flykte fra hjemmet sitt i går kveld, hadde hun håp om at hun skulle ha et hus å vende tilbake til igjen. Nå er hun redd det håpet er borte. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi og brannmannskaper frykter 139 bygninger i Hasvåg og Småværet har gått tapt i storbrannen som nå herjer Flatanger kommune i Nord-Trøndelag.

Brannen startet i går kveld som en lyngbrann på halvøya Sørnesset. Kjellaug Penna (73) er en av et tjuetalls personer som ble evakuert til Drageid leirskole.

Hun ble varslet av naboen om at flammene var i ferd med å nærme seg huset hun og ektemannen har bodd i siden 1991.

- Da jeg flyktet trodde jeg at jeg skulle ha et hjem å komme hjem til. Det tror jeg ikke lenger nå, sier Kjellaug.

73-åringen forteller at hun bare rakk å få med seg smykker og sølvtøy før hun og ektemannen satte seg i bilen og kjørte vekk. På Drageid leirskole tilbrakte hun natta sammen med naboer som var i samme fortvilte situasjon.

- Vi sov ikke hele natta. Det var en veldig stille og taus stemning, forteller Kjellaug.

Hun tenker på storbrannen som rammet Lærdalsøyri for bare noen dager siden. Som mange andre ble også hun berørt av dramaet hun så på TV og leste om i avisene.

- Du tenker det hender ikke meg. Nå har det hendt oss og vi vet ikke hva vi kommer hjem til, sier Kjellaug.

Brannområdet ligger på Sørneshalvøya, sørvest i Flatanger kommune, Nord-Trøndelag fylke. Her er det 33 fastboende personer i cirka 20 boenheter. I tillegg er det et stort antall hytter og fritidsboliger - totalt 77, opplyser Flatanger kommune i en pressemelding.

- Her er det folk som har mistet alt de eier, eller kanskje alt de eier. Nå prioriterer vi hus og mat og mest mulig trygghet og mest mulig informasjon, ble det sagt på en pressekonferanse Flatanger kommune hadde klokken 12.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!