Kaveh Rashidi fikk hatmeldinger

«Du tjener penger på å holde folk syke»

En opplysningskommentar om corona-vaksinen fikk hatet på nettet til å eksplodere på sosiale medier og hos fastlege Kaveh Rashidi.

ØDELAGT DEBATT: Kaveh Rashidi (32) har fast spalte i A-magasinet og er en profilert lege i norsk offentlighet. - Da må man dessverre tolerere at det kommer meldinger i innboksen og på sosiale medier. Det burde ikke vært sånn, men sånn er det, sier han. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
ØDELAGT DEBATT: Kaveh Rashidi (32) har fast spalte i A-magasinet og er en profilert lege i norsk offentlighet. - Da må man dessverre tolerere at det kommer meldinger i innboksen og på sosiale medier. Det burde ikke vært sånn, men sånn er det, sier han. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 69.14% Første dose: 78.12%

Mandag ble kommentaren «Alt du trenger å vite om koronavaksinene», skrevet av fastlege Kaveh Rashidi, publisert i Aftenposten. Her forklarer legen hvordan vaksinen fungerer, i tillegg til å gå gjennom myter og fakta.

Dette ga «rekordmange personangrep, hatmeldinger og nedlatende kommentarer» i mailboksen til Rashidi og på sosiale medier.

- Det er dessverre blitt vanskelig å holde en oppegående diskusjon på internett, sier Rashidi.

- DU er personlig ansvarlig

«Det er en myte at koronavaksinen er mer risikofylt fordi den ble utviklet raskt», skriver Rashidi og begrunner og forklarer. Men får kraftig motbør på sosiale medier.

«Dette er ikke påstander. Du kan jo ta vaksinen og opplyse oss 4 uker etterpå. Med mindre vi da alle må gå i bisettelsen din», skriver en.

- En ting er å sende noe slemt i innboksen til noen, men dette sitter jo i offentligheten i all evighet. Det er rart at folk tillater seg selv slik oppførsel i full offentlighet. Det kan googles og blir skrevet i stein, sier Rashidi.

En annen skriver at «ingenting i din «forklaring» er basert på faktisk kunnskap, men antakelser. Forsøk på å lage coronavaksiner har pågått i over femti år - uten hell … men denne gangen skal de altså lykkes UTEN grundig testing. De som blir syke og skadet fordi de hører på din propaganda - de er DU personlig ansvarlig for å mislede dit.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer