Du trodde hyttepalasset var stort nok? Nei, nå vil Røkke bygge ut.

Den 1800 kvadratmeter store hytta skal få et tilbygg på 150 kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Tilbygget skal romme ei ny stor spisestue på 90 kvadratmeter og to lagerrom.

Tilbygget blir 18,5 meter langt og cirka åtte meter bredt. Det skal i hovedsak ligge under bakkenivå, i skråningen på oversida av dagens hyttebygg. Bare en ny utgang langs dagens fasade mot nordvest blir synlig over bakken. Denne utgangen blir også ny rømningsvei for det utvidete arealet.

-  Terrenget blir som det var før. Alt blir liggende under bakken. Det som bygges nå er en ny gildehall, en spisesal rett og slett, sier Røkkes hyttevaktmester, Arvid Langseth, til lokalavisa OPP.

Han opplyser at de håper å være ferdige med støpearbeidene før jul, slik at de kan begynne innredningsarbeidet på nyåret.

Den nye spisesalen blir liggende vegg i vegg med den staselige gildehallen som allerede fins i Røkke-hytta. Ei bred trapp skal forbinde de to spisesalene.

Godkjent

Fagansvarlig Jan Husa i Oppdal kommune sier til Dagbladet at denne byggesøknaden ikke skal opp i bygningsrådet. Den behandles og avgjøres på administrativt nivå.

Dyrt i drift

 VOKSER:  Kjell Inge Røkkes hytte er stor, men nå skal den blir større. Finanskjendisen bygger på en gildehall. Foto: Tom E. Østhuus
VOKSER: Kjell Inge Røkkes hytte er stor, men nå skal den blir større. Finanskjendisen bygger på en gildehall. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Søknaden er allerede gjennomgått med ansvarlig søker og funnet i orden. Det gjenstår bare å skrive et vedtak, ellers er saken ferdig avklart, sier Husa.

Det er byggherrerådgiveren OptiMan AS som har stått for søknaden på vegne av finanskjendisen. Firmaet, som har gjort flere oppdrag for Røkke, har spesialisert seg på utvikling, organisering, og styring av prosjekter på vegne av byggherrer. Det mye omtalte hyttepalasset er anslått å ha kostet rundt 200 millioner kroner. Bare driftskostnadene var i fjor på 1,1 million kroner.

Kritikere har kalt bygget «et kråkeslott i beste Pippi Langstrømpe-stil», men Røkke trives svært godt på hytta. Han er der 20 uker i året; prøver å reise opp torsdag eller fredag, for så å reise ned igjen mandag eller søndag.

BYGGHERRE: Kjell Inge Røkke.