- Du var alltid bestefar for oss

Barnebarna Magnus og Jonas Sønsteby holdt tale til krigshelten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Krigsheltens siste reise skjer i dag, i hans families regi, og på statens regning. Bisettelsen begynte klokka 12 i dag i Oslo domkirke.

Under bisettelsen var båren til Sønsteby kledd i det norske flagget, det ble brettet sammen og gitt til Anne-Karin Sønsteby, som har vært Kjakans kone de siste 59 åra.

Bisettelsen ble avsluttet med tonene fra salmen «Deilig er jorden».

Barnebarna To av barnebarna til Gunnar Sønsteby, Magnus og Jonas Sønsteby, holdt tale til sin bestefar sammen.

- Kjære bestefar, du har betydd mye for mange mennesker, selv om du for andre er kjent som Kjakan eller NR. 24, har du alltid vært bestefar for oss, sier de to.

- Da jeg var liten var det fast tradisjon å ha frokost med deg hver dag før skolen, du sto for havregrøten. Dette var så viktig for deg at du kalte det "en viktig avtale".

- Ingen av barnebarna var mye over 16 før vi øvelseskjørte med deg, det var knapt et veikryss eller en sidegate du hadde en god historie fra. Vi kjørte så lenge at vi var alt for sein til middag, "dette er det bare bestefar som har lov til", sa du og tok over rattet og tok en u-sving på carl johan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer