Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Du var Charlie, du var Paris. Kommer du til å være Ankara?»

Facebook-post fra brite i den tyrkiske hovedstaden engasjerer.

GJENKJENNELIG:   Ankara er ingen krigssone, det er en normal, moderne, travel by, akkurat som hvilken som helst annen europeisk hovedstad», skriver britiske James Taylor. Illustrasjonsfoto: Argus / Shutterstock / NTB scanpix
GJENKJENNELIG: Ankara er ingen krigssone, det er en normal, moderne, travel by, akkurat som hvilken som helst annen europeisk hovedstad», skriver britiske James Taylor. Illustrasjonsfoto: Argus / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 37 er drept etter to selvmordsbomber gikk av i Ankara søndag. Over hundre er såret, mange alvorlig.

Angrepet har vært dekket i en del medier, men har ikke fått like stor oppmerksomhet i sosiale medier som liknende angrep i Europa.

James Taylor fra Northampton i Storbritannia har bodd i Ankara i 18 måneder, og satte seg ned søndag kveld og skrev en appell om forståelse til folk i hjemlandet, hvor han forsøkte å sette det i en kjent kontekst:

«Det er som en bombe skulle gått av ved Piccadilly Circus».

«Kanskje dette vil åpne øynene dine» «For dem som ikke kjenner Tyrkia, eller som distanserer seg fra disse angrepene, kanskje dette vil åpne øynene dine.»

Slik begynner Taylor innlegget som nå er delt av over 40 000.

«Kan du forestille deg hvordan det er å være der? Kan du se for deg stedet du går forbi hver dag, busstasjonen du bruker, veien du går over bli smadret? Kan du se for deg ofrene? Tenåringene som tar bussen for å komme seg hjem? Besteforeldrene på vei til byen, folk som venter på taxi etter an lang dag i sola hvor de har ledd og skravlet?»

Han oppfordrer folk til å se for seg at de man ser er engelske, folk du ser hver dag på vei til jobb.

«Disse er ikke annerledes, det er bare tilfeldigvis tyrkiske».

- Ingen krigssone Taylor understreker at Ankara, som ligger i delen av Tyrkia som tilhører Asia, likner europeiske byer:

«I motsetning til hva folk tror, er ikke Tyrkia Midt-Østen. Ankara er ingen krigssone, det er en normal, moderne, travel by, akkurat som hvilken som helst annen europeisk hovedstad, og Kizilay er hjertet av byen.

Det er lett å se på terrorangrep som skjer i London, New York og Paris, og føle smerte og tristhet for ofrene, så hvorfor er det ikke likt for Ankara? Er det fordi du bare ikke skjønner at Ankara ikke er noe annerledes enn disse byene? Er det fordi du tror at Tyrkia hovedsakelig er et muslimsk land, som Syria, som Irak, som land som er i konstant borgerkrig, og derfor må dette være det samme, og fordi du ikke bryr deg om disse, hvorfor skal du bry deg om Tyrkia? Hvis du ikke tror disse angrepene i Ankara kan gå inn på deg, eller du ikke klarer å føle den samme smerten du følte under London- eller Paris-angrepene, kanskje du skal stoppe opp og tenke deg om hvorfor, hvorfor føler du det sånn?

Tyrkia er et fantastisk land, med virkelig fantastiske mennesker. Jeg har aldri følt meg mer velkommen, mer lykkelig eller mer trygg enn jeg gjør her. Ankara er hjemmet mitt, det har det vært de siste 18 månedene og det vil det fortsette å være. Du var Charlie, du var Paris. Kommer du til å være Ankara.»

Etter angrepene i Paris i november skapte et liknende innlegg om terroren i Beirut tilsvarende engasjement.


For those who do not know Turkey, or who distance themselves from these attacks, maybe this will open your eyes.The...

Posted by James Taylor on Sunday, March 13, 2016

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!