IKKE HVERDAGSKOST: De to elgjegerne satt kaffen i halsen da de sjekket viltkameraets minnekort. Ulven, til høyre i bildet, setter her inn støtet - og går til angrip på saueflokken. Foto: Trond Magne Døhl / Trond Egil Bjørke
IKKE HVERDAGSKOST: De to elgjegerne satt kaffen i halsen da de sjekket viltkameraets minnekort. Ulven, til høyre i bildet, setter her inn støtet - og går til angrip på saueflokken. Foto: Trond Magne Døhl / Trond Egil Bjørke Vis mer

- Du verdens rike, dette har man nesten ikke sett før

Her angriper ulven saueflokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Med et viltkamera plassert godt ute i naturen, har to elgjegere fra Røros fanget det nesten ingen før dem har klart på kamera:

Øyeblikket en ulv angriper en saueflokk.

Det er jegerne Trond Magne Døhl og Trond Egil Bjørke som har fanget den helt spesielle hendelsen, på nordsiden av innsjøen Aursundsjøen, i helga.

Det er ingen vanlige bilder, det her?

- Nei, du verdens rike, dette har man nesten ikke sett før. Det er snakk om et helt sjeldent tilfelle, sier Døhl til Dagbladet.

Det var lokalavisa Arbeidets Rett som først omtalte saken.

Jegeren tror det nesten ikke selv. Nå skal han ta godt vare på bildet.

- Jeg skal rett og slett arkivere dem til privat bruk. Det er ikke snakk om mange slike bilder man har på sitt private kamera, for å si det forsiktig, sier Døhl til Dagbladet.

Ifølge lokalavisa er det Rune Kurås som eier sauene som i helga ble angrepet. Han har brukt dagen i dag på å lete etter skadde sauer og kadaver, skriver de.

- Det er ikke så lett å finne kadaver såpass mange dager etter. Skogen er full av åtseldyr, sier han til avisa.

TIL ANGREP: Saueflokken står først stille, men får tilsynelatende fart på seg når de ser den sultne ulven, bak buskene til høyre i bildet. Foto: Trond Magne Døhl / Trond Egil Bjørke
TIL ANGREP: Saueflokken står først stille, men får tilsynelatende fart på seg når de ser den sultne ulven, bak buskene til høyre i bildet. Foto: Trond Magne Døhl / Trond Egil Bjørke Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer