Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Du vet du har power

Nå vet Nord-Norges mest suksessrike forretningsmann hvordan det er å være lekker dame ute på by'n. Og det synes han ikke er noe særlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Even Tretnes (35) har gjort usannsynlig suksess på egen og andres spillegalskap. I fjor kjøpte han tilbake bedriften som han solgte til et Oslo-firma året før. Med stor gevinst. Likningen for 1997 viser en skattbar inntekt på 20,5 millioner kroner.

- Så hvordan er det da å gå fra reingjeter og vaskehjelp til å bli en av de store gutta?

- Det er ikke så stor en forskjell. Den viktigste fordelen er at jeg slipper å tenke på regningene.

- Du bruker ikke penger, da?

- Å, jo, jeg bruker når jeg kan. Jeg har et enormt forbruk når jeg fester. Det forventes at jeg spanderer - så er man litt gal - og da går det raskt en del tusenlapper.

- Har folk rundt deg endret holdning etter at du ble rik?

- Ikke de som står nært, men nå forstår jeg at det må være et ork å være pen jente ute på byen. Fordelen med å være rik er at du slipper å oppføre deg som om du er det. En kar som eier en Mazda 626 må gi alt for å vise hva bilen klarer. Har du en Mercedes, kan du gli av gårde. Du vet du har power.