«Du vet, hun er ganske lat»

Baksnakking er ikke så direkte som mobbing, men på arbeidsplassen glir grensene mellom baksnakking og mobbing fort inn i hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uenighet om bagateller kan være nok til at baksnakking oppstår på arbeidsplassen. Ulike oppfatninger har en tendens til å skape sosial avstand mellom folk, sier Asbjørn Grimsmo, psykolog og forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet.

Og folk man er uenige med, unngår man ofte.

- Når kommunikasjonen blir dårlig, gir det rom for tolkning som igjen kan føre til misforståelser, Levekårsundersøkelsen i 1997 viste at så mange som 29 prosent av arbeidstakerne er nedfor et par ganger i måneden på grunn av kritikk eller vanskeligheter på jobben. 21 prosent følte de opplevde konflikter og dårlige forhold kollegene imellom.

Brutt lojalitet

Finnes det først flere tolkningsmuligheter, er det lett å forstå en person du har uoverensstemmelser med i verste mening. Og det er igjen med på å forsterke avstanden og ødelegge lojalitetsbånd:

- Gjensidigheten brytes, den ene får mer makt, og veien er kort til en mobbesituasjon, mener Grimsmo.

Baksnakking er ikke alltid så direkte, men likevel farlig nok: «Sjefen min har jo bakgrunn fra militæret...», kan en medarbeider slenge ut av seg. Er det da mest sannsynlig at medarbeideren mener sjefen er en dyktig strateg og konsekvent leder, eller at han er autoritær og lite fleksibel? Uansett har arbeidstakeren sikret seg litt ved å bruke en slik form. Hensikten var neppe å rose.

Fiendebilder

- På denne måten dannes fiendebilder. Kolleger blir tegnet i svart/hvitt. Dette er knyttet til et grunnleggende trygghetsbehov. Vi gjør menneskene rundt oss mer forutsigbare ved å forklare hendelser utfra personligheten deres: «Du vet, hun er ganske lat», kan være påstanden, mens vedkommende kanskje har jobbet og slitt veldig for å oppnå gode resultater, uten å lykkes. Man kjenner ofte ikke forutsetningene for å vurdere andres innsats, men dømmer kjapt likevel, forklarer Grimsmo.

- Men et mellommenneskelig miljø uten uenigheter er dødt og kjedelig. Man behøver ikke bli enige om alt, men åpenhet og god kommunikasjon er veldig viktig. Toleranse og sjenerøsitet må også til. Tenk om vi alle var like! Den typiske flisespikkeren kan være en pest og en plage, men kanskje er det han som klarer å holde budsjettet i tøffe tider, understreker Grimsmo.

- Hva kan man gjøre for å få slutt på baksnakking før det får utvikle seg til mobbing?

Åpne linjer

- Får du servert sladder, kan du si klart ifra at du ikke er interessert. Er du offer for baksnakking, kan det være en god strategi å konfrontere ryktesprederen med din opplevelse av situasjonen. Men det viktigste er nok å rette søkelyset mot hvordan organisasjonen fungerer. Direkte og åpen kommunikasjon er helt avgjørende for å komme ondet til livs, mener Grimsmo.