«Du vil alltid være vår helt, vi er bare lei oss for at du forlot oss så tidlig. Vi elsker deg Lee. God natt»

Familien hedret den drepte Lee Rigby (25).

HEDRET LEE: Den nærmeste familien til Lee Rigby som ble drept i London, hedret hans navn på en pressekonferanse fredag. Stefaren Ian Rigby leste opp en uttalelse fra familien sammen med moren Lyn Rigby (t.v) og kona Rebecca Rigby (t.h). Foto: REUTERS/ NTB Scanpix.
HEDRET LEE: Den nærmeste familien til Lee Rigby som ble drept i London, hedret hans navn på en pressekonferanse fredag. Stefaren Ian Rigby leste opp en uttalelse fra familien sammen med moren Lyn Rigby (t.v) og kona Rebecca Rigby (t.h). Foto: REUTERS/ NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lee Rigby (25) hadde avsluttet et militæroppdrag i Afghanistan da han ble drept i London. Rigby var på vei til kasernen til Royal Artillery i Woolwich da han ble påkjørt og deretter drept med flere hogg og stikk fra kniv og kjøttøks. Fredag holdt hans nærmeste familie en pressekonferanse hvor de hedret Lee.

- Han var vår helt. Han var en dedikert far, og jeg og vår sønn Jack kommer til å savne han veldig mye, sa hans kone Rebecca Rigby til The Guardian.

På pressekonferansen leste Ian Rigby, stefaren til den drepte soldaten, en uttalelse som var skrevet av familien.

Han var en gave - Hva kan vi si om Lee, vår helt? Lee ble forgudet av hele familien fra fødselen, han var en velsignet gave til oss alle, sa stefaren i den svært følelsesladde fremføringen. Han fortalte hvordan Lee hadde oppnådd sin drøm om å jobbe i forsvaret.

Videre beskrev han hvordan Lee hadde et ganske sterkt temperament som tenåring.

- Jeg pleide å sette meg på han for at han skulle roe seg ned. Det gikk bra helt til han ble 15 år gammel, da begynte han å sette seg på meg. Han drømte alltid om å jobbe i forsvaret, noe han oppnådde. Han var veldig opptatt av jobben og elsket det han gjorde. Han var en familiemann som var veldig glad i barna sine og tok seg godt av de nærmeste rundt han. De respekterte han veldig for dette, sa stefaren på pressekonferansen.

Stefaren som kjempet for å holde tårene tilbake.

- Lee trodde fullt og helt på at livet var til for å leves, sa han.

Courtney og Amy, hans yngre søstre, skrev dette til Lee:

«Hvil i fred Lee. Vi elsker deg så utolig mye, du fortjente ikke dette. Du kjempet for ditt fedreland, og gjorde en god jobb. Du vil alltid være vår helt, vi er bare lei oss for at du forlot oss så tidlig. Vi elsker deg Lee. God natt».

Familien er sjokkert over at han kunne dø på denne måten i England.

- Man tror ikke at noe sånn kan skje i England, her tenker vi at de er trygge, sa kona Rebecca Rigby.

Hans stefar Ian var også sjokkert over dette.

- Når han var i Afghanistan var vi klar over at det kunne være farlig, og vi aksepterte det. Men at noe slik skulle skje i vårt nabolag er vanskelig å forstå, sier Ian Rigby.

TROMMESLAGER: Lee Rigby spilte trommer i The British Army's 2nd Battalion The Royal Regiment of Fusiliers. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
TROMMESLAGER: Lee Rigby spilte trommer i The British Army's 2nd Battalion The Royal Regiment of Fusiliers. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer