Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Du vil brenne i helvete»

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa endret syn om homo-ekteskap. Nå får hun hatbrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er tydelig at brevene er sendt for å irettesette meg og skremme meg, sier Kleppa til Dagbladet.

Lørdag 9. februar i år gikk en lettet og glad kommunal- og regionalminister ut i Dagbladet. Etter en lang og krevende personlig prosess hadde Manghild Meltveit Kleppa, som er personlig kristen, kommet fram til at homofile må få samme rett til å gifte seg og være foreldre som heterofile.

Mange og lange samtaler med hennes homofile sønn hadde overbevist henne.

- Jeg går for felles ekteskapslov! Jeg velger det levende livet, sa Sp-statsråden til Dagbladet.

Svovelpredikanter

I et intervju med Kanal 24 i går fortalte Kleppa at hun har fått mange reaksjoner etter at hun snudde i saken. Til Dagbladet uttyper hun at langt fra alle er glade for at hun støttet homofile. Daglig får hun truende brev.

- Jeg fått rikelig med anonyme brev med utklipp av kritiske innlegg fra aviser med bibelord som jeg ennå ikke har lest.

- Lar du deg skremme?

FÅR HATBREV: Magnhild Meltveit Kleppa bekrefter at hun daglig får hatbrev etter at hun snudde i saken om homofiles rett til å gifte seg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
FÅR HATBREV: Magnhild Meltveit Kleppa bekrefter at hun daglig får hatbrev etter at hun snudde i saken om homofiles rett til å gifte seg. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

- Nei, jeg er rolig på det standpunktet jeg har tatt. Selv om noen anklager meg for å ha en hjemmesnekret teologi, så mener jeg nok selv at mitt standpunkt ikke rokker med min barnetro.

- De bruker bibelen mot deg?

- Det er klart at det er bibelord fra både Det Nye- og Det gamle testamentet som kan hentes ut av sin sammenheng, for eksempel Paulus sine brev.

- Brukes Bibelen på andre måter for å fordømme deg. Jeg tenker på om brevene også er fra folk som sier du skal brenne i helvete?

- Det er nok de som mener at det er min skjebne ja, som minner meg om at det blir min skjebne.

- Går det innpå deg?

- Det selvsagt ubehagelig, sier Kleppa.

Også støtte

Dagbladet snakket med ministeren i går kveld, på vei hjem til en bedre middag hjemme hos ektemannen i Hjelmeland. Magnhild Meltveit Kleppa legger vekt på at det også har kommet mange støtteerklæringer etter at hun gikk ut med at hun hadde skiftet syn. Også fra kvinner som er i samme situasjon som henne. Det gleder henne stort.

- Jeg har fått mange e-poster og brev, ikke minst fra mødre til homofile sønner som har måttet tenke igjennom denne saken på samme måte som jeg. Noen av reaksjonene har vært såre, for eksempel fra homofile som selv ikke har kontakt med sin familie, sier Kleppa.

Også tidligere har hun fått tilbakemeldinger etter kontroversielle avgjørelser som har provosert kristne. Ministeren var med i flertallet som utnevnte Gunnar Stålsett til biskop. Det er ikke første gang hun får hatbrev.

- Det er alltid noen som er så veldig flinke til å fortelle andre om sin kristendom, i stedet for å fortelle om hvordan Jesus faktisk møtte mennesker, sier Kleppa.

Hun legger til:

- Det står faktisk noe i Bibelen om at du ikke skal dømme andre, og at du skal vende det andre kinnet til. Det forholder jeg meg til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media