«Du vil eksplodere om få minutter»

Iranske fartøy skal ha truet amerikanske marinefartøy i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) USA har protestert overfor iranske myndigheter etter at fem fartøy fra den iranske revolusjonsgarden truet tre amerikanske marinefartøy i Hormuz-stredet i helga. Iran avdramatiserer hendelsen, melder NTB.

Episoden skjedde lørdag i internasjonalt farvann i det smale stredet, som forbinder oljetrafikken mellom Persiabukta og omverdenen. Stredet har stor strategisk betydning.

TV-stasjonen CNN siterte mandag anonyme kilder i Washington som sier at de iranske fartøyene bare var 200 meter unna de amerikanske marinefartøyene, og at de oppførte seg truende.

- Ett av de iranske skipene sendte en radiomelding til det ene amerikanske skipet. Meldingen lød: «Jeg kommer mot deg. Du vil eksplodere om få minutter», opplyser en kilde til CNN.

Ifølge CNN ble fartøyene USS Hopper, USS Port Royal og USS Ingraham utsatt for truende adferd av iranske båter da de gikk inn i Den persiske gulf.

Etter den truende beskjeden, rettet de amerikanske marinefartøyene våpen mot iranerne og var svært nær ved å fyre av, sier kilden. Situasjonen løste seg imidlertid da iranerne snudde og forlot de amerikanske skipene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer