- Du vil ødelegge Norges rykte

- Hvis Høyre får gjennomslag for sine milliardkutt i bistand, vil det vekke internasjonal oppsikt. Det vil være et brudd med vår utenrikspolitikk og gi et lite flatterende bilde av Norge, sier Ap-leder Thorbjørn Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag fikk Jagland svar fra Høyre-leder Jan Petersen på sitt brev til ham her i Dagbladet. Nå har Jagland fått blod på tann. Fra sitt feriested i Risør tar han for seg Høyres bistandskutt, som han mener vil skade Norges renommé dersom det blir gjennomført.

Seg selv nok

- Overalt i verden er man klar over Norges rikdom. Så langt har vi hatt et bilde av å være et rikt, men også sjenerøst land. Men det skal lite til for å rive ned dette bildet, sier Jagland.

- Hvis vi nå midt i all rikdommen begynner å skjære ned i bistanden til verdens fattige, da tror jeg ikke det blir et behagelig bilde av Norge. Det er et bilde jeg ikke tror noen i Norge vil være bekjent av.

- Mener du det vil være pinlig for Norge?

- Ja, det er klart. Norge vil framstå som et innelukket seg-selv-nok-land. Mange land vil følge med på hva dette rike landet gjør. Det følger ansvar med rikdom, rikdom kan lett korrumpere. Hvis Høyre får gjennomslag for dette, vil det være en helt ny linje i norsk utenrikspolitikk, sier Jagland.

Han sier det er for tidlig å si hvilke følger et slikt image vil få for Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer