Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dubai oppdager nye oljefelt

Kommer som en lettelse for myndighetene.

OPPTUR: Turister nyter stranden på Jumeirah Beach i Dubai. Men emiratet sliter med gjeld og minkende oljereserve. Derfor kommer dagens nyheter som en lettelse på myndighetene. Foto : Hans A Vedlog/Dagbladet
OPPTUR: Turister nyter stranden på Jumeirah Beach i Dubai. Men emiratet sliter med gjeld og minkende oljereserve. Derfor kommer dagens nyheter som en lettelse på myndighetene. Foto : Hans A Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Funnet av et nytt oljefelt kommer som en lettelse for myndighetene i Dubai som sliter med minkende oljereserver og enorm gjeld.

Dubais hersker, Mohammed bin Rashed al-Maktoum, kunngjorde torsdag at det er funnet et nytt oljefelt i havet utenfor emiratet.

De forente arabiske emirater har verdens femte største oljereserver, men 95 prosent av reservene hører til et annet av emiratene, Abu Dhabi. Landet har også store reserver av naturgass, men bare 2 prosent hører til Dubai.

Dubais voldsomme økonomiske vekst de siste årene har vært basert på eiendom og byggevirksomhet, i tillegg til voksende turisme.

Men veksten møtte veggen i fjor høst da den globale finanskrisen førte til et kraftig fall i utenlandske investeringer som var avgjørende for eiendoms- og finanssektoren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!