Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dubai-selskap vil bruke 40 milliarder på å bygge turistby i Bosnia

- Dette er mitt livsverk.

VIL BYGGE NY BY En eiendomsutvikler fra Dubai vil bruke over 40 milliarder på å bygge en «turistby» nær Sarajevo. Illustrasjon: Buroj Property Development
VIL BYGGE NY BY En eiendomsutvikler fra Dubai vil bruke over 40 milliarder på å bygge en «turistby» nær Sarajevo. Illustrasjon: Buroj Property Development Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eiendomsutvikler fra Dubai vil bruke over 40 milliarder på å bygge en «turistby» nær Sarajevo. Bosnia, med sine 40 prosent muslimer, lokker både turister og investorer fra golfstatene.

- Dette er mitt livsverk, og jeg håper det kan bli ferdigstilt uten forsinkelser, sier Ismail Ahmad om anlegget som er planlagt ved foten av Bjelasica, ett av fjellene som omkranser den bosniske hovedstaden Sarajevo.

Han leder selskapet Buroj Property Development, som vil bygge tusenvis av boliger, flere hoteller, et kjøpesenter og et sykehus i kommunen Trnovo.

- Jeg har en inderlig tro på dette, fordi jeg er overbevist om at Bosnia er et viktig globalt turistmål som ennå har til gode å bli oppdaget, sier Ahmad.

Balkan-staten som har 3,8 millioner innbyggere, har merket en økt tilstrømming av turister fra land som Qatar, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!