Due reddet sjåføren fra fartsbot

- Også dua hadde fortjent bot, skriver politiet.

FU(G)L FART: Sjåføren av denne bilen hadde flaks, eller fikk gudommelig hjelp, alt ettersom, da fjeset hans ble «sensurert» av en due. Foto: Kreispolizeibehoerde Viersen via AP / NTB scanpix
FU(G)L FART: Sjåføren av denne bilen hadde flaks, eller fikk gudommelig hjelp, alt ettersom, da fjeset hans ble «sensurert» av en due. Foto: Kreispolizeibehoerde Viersen via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotoboksene i Norge sørger årlig for mange millioner kroner til den norske statskassa. Sånn er det nok i Tyskland også, men nylig gikk den tyske statskassa glipp av 105 euro på grunn av en due.

For politiet i den lille byen Viersen, snaue tre mil vest for Düsseldorf, antyder at en bilist kan ha fått guddommelig hjelp da han på utrolig vis unnslapp fartsbot forrige uke, skriver nyhetsbyrået AP.

«Guddommelig hjelp»

For en av distriktets fotobokser knipset en bil som kjørte 54 km/t i 30-sona, noe som altså ville gitt sjåføren en bot på 105 euro, drøye 1000 norske kroner. Men, som bildet øverst i saken viser, hadde en due forvillet seg inn foran bilen akkurat i rette øyeblikk, med det resultat at politiet ikke kan identifisere føreren, og dermed heller ikke bøtelegge vedkommende.

I et innlegg på sine egne Facebook-sider omtaler politiet i Viersen hendelsen på humoristisk vis, og antyder at sjåføren kan ha fått guddommelig hjelp.

«Den Hellige Ånd kan ha hatt noe i tankene da han plasserte symbolet sitt over et utsatt sted 21. mai. Vi har forstått tegnet og lar råkjøreren være for denne gang», skriver politiet.

De håper imidlertid at sjåføren forstår «hintet fra oven» og kjører mer forsiktig i framtida.

«Også dua hadde fortjent en bot, da hun også til sjuende og sist hadde for høy fart på veien», skriver politiet, og legger til at de «lar nåde gå for rett denne gangen».

Due tatt i boligstrøk

Forunderlig nok er ikke dette første gangen tysk due er «tatt» i en fotoboks. Det er ikke engang første gang i år.

13. februar ble nemlig en due «tatt» i et boligstrøk i den tyske byen Bocholter. Dua ble målt til 45 km/t i 30-sona.

På byens egen Facebook-side skriver myndighetene at selv om man tar med en feilmargin på 3 km/t, så ville dua ikke ha noen sjanse til å unnslippe bot.

TATT PÅ FERSKEN: Det gikk litt for fort med dua som fløy i et boligstrøk i Bocholter i Tyskland tidligere i år. Foto: Bocholter City / Facebook
TATT PÅ FERSKEN: Det gikk litt for fort med dua som fløy i et boligstrøk i Bocholter i Tyskland tidligere i år. Foto: Bocholter City / Facebook Vis mer

Duas flyrute indikerte, ifølge myndighetene, at den var «på kollisjonskurs med kjøretøy og fotgjengere».

«Men byens administrasjon ønsker ikke å igangsette en spørreundersøkelse etter mulige vitner», skriver byens myndigheter på Facebook, og la med det saken død.

Ifølge Independent kan duer fly langt raskere enn dette også. De kan fly med en gjennomsnittshastighet på 77,6 km/t, og har blitt målt til over 90 km/t.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer