Duell i Gausdal

Morgan Kane rir fra bokhelt til filmhelt. Og skuespiller Frank Iversen (59) blir den første ekte Morgan Kane. Filmen lages i Gausdals-fjellene i disse dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptakene til det som skal bli den store påskevideofilmen her hjemme, «Døden er en ensom jeger», er i full gang.

I lang tid har Frank Iversen og forfatter Kjell Hallbing jobbet med å få Morgan Kane til filmen. Nå har de lyktes.

- Vi startet firmaet Morgan Kane Production AS og er i ferd med å filme den første Kane-novellen, som har samme navn som videoen, forteller Iversen til Dagbladet.

Iversen skal selv regissere. De siste dagene har han tilbrakt på hesteryggen i Gausdals-fjellene, der iskalde vinteropptak er gjennomført.

De neste dagene fortsetter opptakene på Holmenkollen Park Hotel og på Tusenfryd utenfor Oslo. Westernbyen i fornøyelsesparken blir perfekte kulisser til Kane-videoen.

Fjellene i Nord-Dakota, der handlingen utspiller seg, er byttet ut med norsk vinternatur. Og slik holder man produksjonskostnadene nede.

- Vi har også filmet i Sørkedalen tidligere i vinter, fortsetter Iversen. Han har hutret seg gjennom de første lange filmopptakene, som skjer på engelsk, for at videoen skal kunne eksporteres til utlandet. I filmen er Kane nær ved å fryse i hjel før han når fram til folk etter jakta. Og fotograf Bjørn Jegerstedt har hatt en kjølig jobb bak kameraet.

Iversen har fått med seg en rekke kjendisskuespillere til Kane-filmen:

Frank Krogh, Mads Ousdal, Knut Husebø og Jan Grønli er alle med. Og selvsagt, ingen Kane-film uten kvinner. Line Verdal og Hanne Rekkedal har fått disse jobbene.

- Frank Iversen har forbauset meg. Han har virkelig god peiling på å regissere. Og vi har tro på at dette prosjektet skal fungere, sier skuespiller Knut Husebø, som har fått rollen som sjefsskurk.

<B>SPILLER KANE:</B> Frank Iversen