Duellen med stor D

Valgårets første statsministerduell var en vinner.

FØR DUELLEN: Erna Solberg (H) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da de møttes til den første statsministerduellen før høstens stortingsvalg i regi av TV2 i Oslo torsdag kveld.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FØR DUELLEN: Erna Solberg (H) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da de møttes til den første statsministerduellen før høstens stortingsvalg i regi av TV2 i Oslo torsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV2s nye duell-konsept Din neste statsminister sitter fra første program. Statsministeren og statsministerkandidaten satt rett overfor hverandre i en hel klokketime og fikk snakke uavbrutt om både økonomi, helse og skole, og i tillegg stille hverandre ett spørsmål hver. De både avslørte seg selv, fikk avbryte hverandre, og fikk tydelig fram forskjellene mellom de to. Konseptet er godt, de presser hverandre, debatten får temperatur samtidig som de lar hverandre snakke ut. Debatten var delt inn i tre tema, i tillegg fikk debattantene stille hverandre et spørsmål hver. Norges beste politiske debattanter fortjener et slikt format.

Økonomi: Statsministerens favorittdisipling og Arbeiderpartiets viktigste kort foran valget. Stoltenberg lykkes i å få fram sitt hovedbudskap: En regjering med Frp vil føre en uansvarlig økonomisk politikk. Solberg lykkes imidlertid å vri tema over til formuesskatt og gründere og fikk slik inn flere av sine viktigste saker også her.

Spørsmålene: Stoltenbergs største stikk til Solberg var spørsmålet om karakterer fra femte klasse. Høyre-lederen modifiserte landsmøtets programvedtak på lufta, men lyktes ikke i å overbevise på tema. Hennes spørsmål om regjeringens manglende satsing på politiet var opplagt betimelig etter gårsdagens rapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer