Duellerte om Haakon Lie

Frp-formann Carl I. Hagen og Ap-leder Jens Stoltenberg braket sammen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Det var den gamle Ap-kjempen Haakon Lie som sto i fokus da Frp-formann Carl I. Hagen og Ap-leder Jens Stoltenberg braket sammen til debatt i Folkets Hus i Oslo torsdag kveld.

– Jeg kan løse Haakon Lies problemer, sa Hagen og fikk Stoltenberg til å se rødt.

Haakon Lie rettet nylig flengende kritikk mot dagens eldreomsorg. Hagen framhevet sitt forslag om å la staten finansiere eldreomsorgen. Men Stoltenberg mislikte sterkt at Hagen ville hjelpe Lie.

– Hvis Lie hører at Hagen forsøker å ta hans kritikk av eldreomsorgen til inntekt for seg selv, så vil han be om et nytt møte. Det er Frp som har innført konkurranseutsetting og klokkemåling i hovedstaden. Jeg ber alle lytte til Lie og ikke stemme Frp, sa Stoltenberg under den hissige debatten, ifølge TV 2 Nettavisen.

Det er særlig tidsbruken hjemmehjelpen har hos de eldre brukerne Lie har reagert kraftig på.

Og det var eldrepolitikk debatten handlet om torsdag. Hagen poengterte at det var viktig at brukeren selv må få bestemme hva som skal gjøres og hvem som skal gjøre det.

Stoltenberg anklaget på sin side Hagen for å blande sammen marked og valgfrihet og advarte mot tanken om at slike tjenester skal måles i kroner og øre. (ANB)

DUELL: Jens Stoltenberg (Ap) og Carl I. Hagen (Frp) møttes torsdag til valgduell i Folkets Hus i Oslo.