«Duh, duh, duh, duh, duh, duh, duh duh, duuuuh»

Slik ble «imperie»-politikerne fra London møtt i Glasgow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske toppolitikere har de siste dagene strømmet til Skottland, i et forsøk på å redde unionen før det skotske uavhengighetsvalget torsdag neste uke.

Og nei-sida, som ønsker å fortsette som før, har tatt tilbake en svært knapp ledelse på de siste meningsmålingene, etter at ja-siden tok dem igjen forrige helg.

Usikkerhet Nei-sida har hamret inn budskapet om usikkerhetene ved selvstendighet, særlig de økonomiske sidene, og flere banker og selskaper har sagt de vil vurdere å flytte arbeidsplasser sør for Hadrians mur hvis resultatet blir ja. Om det er dette, løftene om økt selvstendighet uansett eller besøkene fra David Cameron, Nick Clegg og Ed Miliband som er årsaken til kontringen på målingene, er uklart.

De kraftigste uavhengighetstilhengerne er uansett ikke veldig imponert over besøket fra London-politikerne. En som lot det skinne gjennom svært tydelig, og ganske så morsomt, var en mann i en sykkeldrosje i Glasgow i går.

Da halve Labours skyggeregjeringen vandret gjennom en sentrumsgate i Glasgow, fyrte han opp et bærbart stereoanlegg og spilte den noen relativt lett gjenkjennelige toner fra Star Wars og ropte ut sammenlikninger mellom politikerne og «imperiet» fra filmuniverset.

- Disse elskverdige menneskene har kommet helt fra England for å fortelle oss at de er bedre til å styre oss enn vi er selv, ropte han og fortsatte etter hvert i takt med melodien: «Duh, duh, duh, duh, duh, duh, duh duh, duuuuh».

Nei-sida i knapp ledelse Stuntet har fått oppmerksomhet også utover det som fortsatt kan kalles de britiske øyer, blant annet hos Huffington Post.

Sola gikk som kjent aldri ned over det gamle britiske imperiet, men det har gradvis blitt redusert, og kan miste ca fem millioner innbyggere og ganske store landarealer hvis skottene stemmer ja. Det galaktiske imperiet i Star Wars-filmene gikk det enda verre med.

Motstanderne av uavhengighet ligger mellom fire og to prosentpoeng foran på de siste meningsmålingene, som viser henholdsvis 52-48 og 51-49.

I LONDON: Labour-leder Ed Miliband snakket til meningheten, men møtte også meningsmotstandere i Glasgow. Foto:  REUTERS / Paul Hackett / NTB scanpix
I LONDON: Labour-leder Ed Miliband snakket til meningheten, men møtte også meningsmotstandere i Glasgow. Foto: REUTERS / Paul Hackett / NTB scanpix Vis mer