Duket for blodbad

Alt er duket for en blodig utgang på gisseldramaet i Beslan. 200 barn og mange foreldre må være forberedt på å dø i en krig som ikke er deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet.no): Tsjetsjenske terrorister har i løpet av den siste uka vist hva de er i stand til. Tirsdag i forrige uke styrtet to passasjerfly etter at tsjetsjenske kvinner hadde plassert sprengstoff i flyenes toaletter. 90 mennesker døde.

I går sprengte en tsjetsjensk kvinne seg i lufta ved en metrostasjon i hovedstaden Moskva. Kvinnen var på vei inn i metroen da hun oppdaget sikkerhetsfolk som kontrollerte passasjerer. Hun snudde og sprengte seg selv og minst ni andre i lufta utenfor metroen.

Men kvinnens ambisjon var større, hun skulle ned i metroen og drepe mange flere. Ifølge TV-stasjonen NTV var hun søsteren til en av kvinnene bak terroraksjonen ombord på Tupolev-134-flyet som i forrige uke var på vei fra Moskva til Volgagrad.

Barna som målskiver

Russiske myndigheter sier at Russland er i krig, og at det er en krig uten grenser. Barnegislene som i dag ble kommandert til å sitte i vinduene på en gymsal i Beslan i tilfelle storming, vet dette. Og Russlands president Vladimir Putin vet det.

For ham er krigen mot terror en total krig som han er nødt til å vinne. Putins reaksjon på tsjetsjensk terror er velkjent. Han har lovet å jage dem til «utedassen», hans politikk er å knuse dem fysisk, og han mangler et politisk program for å få en politisk løsning med opprørerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer