Duket for Bollestad

Olaug Bollestad står uten motstandere i kampen om å bli ny KrF-leder, etter at Dag Inge Ulstein trakk seg. Dermed blir hun etter alt å dømme ny KrF-leder.

BLIR PARTILEDER: Olaug Bollestad overtar styringa av KrF permanent etter landsmøtet 13. november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BLIR PARTILEDER: Olaug Bollestad overtar styringa av KrF permanent etter landsmøtet 13. november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Fungerende partileder Olaug Bollestad i KrF har orientert partiets valgkomité om at hun ønsker seg rollen på permanent basis.

Det er en klar forventning i KrF om at partilederen sitter på Stortinget. Etter at Kjell Ingolf Ropstad trakk seg sto deg igjen to kandidater, Dag Inge Ulstein og Olaug Bollestad.

Bollestad har nå bekreftet at hun stiller til ledervervet, mens Ulstein sier han ikke stiller. Dermed er alt duket for at Olaug Bollestad blir KrFs neste leder.

KrFs fylkeslag har de siste ukene sagt sitt om ledervervet og basert på dette lå Ulstein an til å få støtte av flertallet på det ekstraordinære landsmøtet i november.

Bollestad har lang fartstid i KrF og har bekledd flere verv, blant annet som nestleder siden 2015. Partiet velger ny leder på sitt landsmøte 13. november.

- Jeg har stor tro på at Norge trenger et sterkt verdiparti som løfter menneskeverdet og de kristne verdiene. I en tid med økt polarisering får KrF, som et kristendemokratisk sentrumsparti, en viktig rolle, og den skal vi fylle, sier hun til NTB.

Hun sier partiet vil fortsette å jobbe for sine kjernesaker i opposisjonsrollen på Stortinget.

- Nå er vi i opposisjon på Stortinget, men vi skal fortsette jobben for barnefamiliene, landets eldre og verdens fattige. Samtidig skal vi bygge et sterkt KrF-lag i hele landet, og få til et større og kraftigere KrF både i lokalvalget og neste stortingsvalg, sier Bollestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer