Duket for Bollestad

Olaug Bollestad står uten motstandere i kampen om å bli ny KrF-leder, etter at Dag Inge Ulstein trakk seg. Dermed blir hun etter alt å dømme ny KrF-leder.

BLIR PARTILEDER: Olaug Bollestad overtar styringa av KrF permanent etter landsmøtet 13. november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BLIR PARTILEDER: Olaug Bollestad overtar styringa av KrF permanent etter landsmøtet 13. november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Fungerende partileder Olaug Bollestad i KrF har orientert partiets valgkomité om at hun ønsker seg rollen på permanent basis.

Det er en klar forventning i KrF om at partilederen sitter på Stortinget. Etter at Kjell Ingolf Ropstad trakk seg sto deg igjen to kandidater, Dag Inge Ulstein og Olaug Bollestad.

Bollestad har nå bekreftet at hun stiller til ledervervet, mens Ulstein sier han ikke stiller. Dermed er alt duket for at Olaug Bollestad blir KrFs neste leder.

KrFs fylkeslag har de siste ukene sagt sitt om ledervervet og basert på dette lå Ulstein an til å få støtte av flertallet på det ekstraordinære landsmøtet i november.

Bollestad har lang fartstid i KrF og har bekledd flere verv, blant annet som nestleder siden 2015. Partiet velger ny leder på sitt landsmøte 13. november.

- Jeg har stor tro på at Norge trenger et sterkt verdiparti som løfter menneskeverdet og de kristne verdiene. I en tid med økt polarisering får KrF, som et kristendemokratisk sentrumsparti, en viktig rolle, og den skal vi fylle, sier hun til NTB.

Hun sier partiet vil fortsette å jobbe for sine kjernesaker i opposisjonsrollen på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer